Svindyr United-fiasko

Manchester United er desidert jumbo på oversikten over hva Premier League-klubbene fikk igjen for lønnsutbetalingene.

MANAGER: Ole Gunnar Solskjær unnskylder seg til fansen etter siste serierunde. Den kampen endte med 2-0-tap for nedrykksklare Cardiff. Reuters/Lee Smith
MANAGER: Ole Gunnar Solskjær unnskylder seg til fansen etter siste serierunde. Den kampen endte med 2-0-tap for nedrykksklare Cardiff. Reuters/Lee SmithVis mer

En oversikt fra Sporting Intelligence-journalist Nick Harris viser at United betalte ut vel 1 millioner kroner per poeng i snitt til hver spiller i troppen.

Det er cirka 240.000 kroner mer i gjennomsnitt enn lag nummer to i den lite positive statistikken. Andreplassen innehar tabelljumboen Huddersfield med 800.000 per poeng.

Ligavinner Manchester City endte på cirka 650.000 på samme oversikt etter å ha sanket 98 poeng mot Uniteds 66 i ligaen.

I United er den gjennomsnittlige fastlønnen for spillerne cirka 70 millioner kroner per sesong. Ingen betaler mer enn United i den engelske eliteserien.

Solskjær fikk en seiersprosent på 73,7 mens han var vikarmanager. Det oppnådde han på 19 kamper. Etter at nordmannen ble ansatt i jobben på permanent basis, stupte prestasjonene. Han seiret i bare 20 prosent av sine ti siste kamper.

Samtidig doblet nesten antall baklengsmål seg fra under ett til 1,8 per kamp. Og Uniteds egne scoringer forsvant nesten til 0,7 i snitt fra 2,1 mens Solskjær fortsatt var inne i sitt vikariat.

SOLSKJÆR-TATOVERING: Tor Henrik Stensland yppet seg på Twitter. Nå har han tatt straffen sin. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Problemet Sanchez

Flere av United-stjernene har enorme lønninger, men ingen høyere enn Alexis Sánchez, som er Premier Leagues best betalte spiller.

Chileneren kom til klubben i januar 2018, men siden har lite gått veien for angrepsstjernen. Sanchez startet ni kamper og kom inn i 11 i årets Premier League-sesong, og står bare med én scoring i ligaen.

Det er mye av årsaken til at fansen klager over at han tjener rundt fire millioner kroner i uka. Han skal være en av spillerne Solskjær ønsker å kvitte seg med i sommer.

- Noen spillere kommer bare for pengenes skyld. Jeg er ikke redd for å si det, uttalte jklubblegenden Patrice Evra forrige uke.

Franskmannen var nokså nådeløs med Sanchez.

- Jeg har ingenting imot ham, men da jeg så den overgangen tenkte jeg at Manchester Uniteds historie gikk i vasken.

Paul Pogba er klubbens nest best betalte spiller med rundt tre millioner i uka, mens spillere som Romelu Lukaku og David de Gea ligger på rundt to millioner kroner.

United skal ønske å gå bort fra overgangstaktikken hvor superstjerner blir hentet inn for store penger, og heller fokusere på unge, britiske spillere.

Spillerflukt

Sanchez' lønning skal ha skapt misnøye innad i troppen. Andre, og bedre presterende spillere, skal mene at det er urettferdig at 30-åringen får betalt mer enn dobbelt så mye som dem, noe som har skapt problemer når nye kontrakter skal forhandles.

Ander Herrera annonserte nylig at han kommer til å forlate klubben denne sommeren. Spanjolen skal ha hatt et ønske om en ukelønn på rundt to millioner kroner, og United valgte å ikke forlenge avtalen.

Også kaptein Antonio Valencia takket for seg etter siste serierunde, og det er ventet en massiv spillerflukt fra Old Trafford de neste månedene. Solskjær er blitt lovet støtte til å erstatte de som drar.

- Forberedelsene for den nye sesongen er i gang, og den underliggende virksomheten vår går så bra at vi kan tillate oss å gi manageren og hans lag støtte når vi nå ser mot framtida, uttalte klubbdirektør, Ed Woodward, nylig.