- Svineri hvis Rasmussen har gjemt seg for dopjegere

Det sier Kurt Asle Arvesen, som går for etappeseire torsdag og fredag.

(Dagbladet.no): Tour de Frances sammenlagtleder Michael Rasmussen (Rabobank) ble i går erklært uønsket av en av rittets arrangører

Samtidig gikk Pat McQuaid, president i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), ut og sa at det vil være best om en annen rytter vinner touren. 

Årsaken er påstander om at Rasmussen har gjemt seg for dopingjegerne, påstander også Kurt Asle Arvesen har fått med seg.

- Jeg kjenner ham ikke så godt, men vi prater litt sammen ettersom han snakker dansk. Generelt synes jeg det er for mye spekulasjoner, når ikke engang de som jobber full tid med dette har klart å bevise noe, sier han til Dagbladet.no om sin danske kollega.

- Men hvis det stemmer at han har forsøkt å gjemme seg for dopingjegerne?

- Hvis det stemmer, er det noe ordentlig svineri. Men det er dette jeg ikke kan si om stemmer, det klarer jo ikke engang de som jobber med dette, svarer Arvesen.

- Får frie tøyler torsdag og fredag

Kaptein Kurt har så langt gjort en strålende jobb for Team CSC siden starten i London.

- Svineri hvis Rasmussen har gjemt seg for dopjegere

Men til nå har han mest kjørt for laget. På torsdag og fredag får han sjansen til å vise seg fram sjøl.

- Dette er dagene da jeg har sjanser til å vinne etapper. Da får jeg frie tøyler til å gå for etappeseire. Etappene er litt småkuperte, og det er gode muligheter for et brudd, beskriver 32-åringen.

- Da er alt opp til meg sjøl. Så gjenstår det å se om jeg har krefter nok, legger han til.

- Morgendagens etappe for hard

At de kommende etappene kan bringe store ting for Arvesen, var også sykkelekspert Johan Kaggestad inne på da han før touren gikk gjennom etappene sammen med Dagbladet.no.

Da virket det riktignok som han hadde aller mest tro på morgendagens etappe for Arvesens del.

- Hvis han får lov til å gå i brudd, kan dette minne litt om etappen han vant i Giro d\'Italia, sa Kaggestad da.

Arvesen sjøl er litt uenig.

- Etappen i morgen er nok litt hardere enn den jeg vant i giroen. Den innebærer mer fjell, sier han, og viser igjen til torsdag og fredag som dagene da det skal skje.

SNAKKER SAMMEN: Fordi de snakker omtrent samme språk, småprater Michael Rasmussen (t.v.) og Kurt Asle Arvesen sammen over styret. Men nordmannen tar avstand fra sammenlagtlederen hvis ryktene om at dansken har gjemt seg for dopjegerne, stemmer. Foto: REUTERS/SCANPIX
SNAKKER SAMMEN: Fordi de snakker omtrent samme språk, småprater Michael Rasmussen (t.v.) og Kurt Asle Arvesen sammen over styret. Men nordmannen tar avstand fra sammenlagtlederen hvis ryktene om at dansken har gjemt seg for dopjegerne, stemmer. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Fornøyd uansett

Men uansett om han skulle mislykkes i jakten på etappeseier, vil Arvesen være kjempegodt fornøyd med årets Frankrike rundt.

- Lagmessig har det gått så bra, og jeg har fått så mange gode tilbakemeldinger, at alt som skjer fra nå blir rein bonus. Det er få lag som har lyktes så godt som oss i år, fastslår han.

Den gule trøya må de riktignok se langt etter, iallfall slik det ser ut nå. Men Arvesen har ikke helt gitt opp håpet.

- Vi går for å få Carlos Sastre på podiet, og så få vi se. Å sikre sammenlagttrøya blir nok tøft, men mye kan skje, vet han.

\'; ?>

HER SKAL DET SKJE: På 17. og 18. etappe får Kurt Asle Arvesen frie tøyler til å gå for etappeseire. - Det hadde vært artig å vinne noe individuelt, sjøl om touren allerede er en suksess, lagmessig, sier han til Dagbladet.no.
HER SKAL DET SKJE: På 17. og 18. etappe får Kurt Asle Arvesen frie tøyler til å gå for etappeseire. - Det hadde vært artig å vinne noe individuelt, sjøl om touren allerede er en suksess, lagmessig, sier han til Dagbladet.no. Vis mer
- Svineri hvis Rasmussen har gjemt seg for dopjegere