Fotballandslaget

Svinger pisken - gir bare tre spillere pluss

- Jeg blir overrasket hvis det skjer igjen, sier Lars Lagerbäck etter 0-2-tapet for Makedonia.

NEDTUR: Lars Lagerbäck og Norge skuffet mot Makedonia lørdag og tapte 0-2. Tirsdag venter Slovakia. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NEDTUR: Lars Lagerbäck og Norge skuffet mot Makedonia lørdag og tapte 0-2. Tirsdag venter Slovakia. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Makedonia – Norge 2-0

BRATISLAVA (Dagbladet): Lars Lagerbäck (69) og fotballandslaget ankom i ettermiddag Bratislava i Slovakia. Lørdagen ble blytung med 0-2-tap for Makedonia i Skopje.

Tirsdag venter ny privatlandskamp, denne gang mot Slovakia. Laget må reise seg betydelig hvis treneren skal si seg fornøyd.

- Er vi like passive og mindre bra som vi var mot Makedonia, vil jeg bli overrasket, sier Lagerbäck.

- Hva er du mest skuffet over i går?

- Du er alltid mest skuffet over at du taper en kamp. Vi var veldig passive i kampen rent taktisk. Forsvarsspillet var rufsete. I angrep sto vi ganske stille. Det var en backflash til Nord-Irland borte og Tyskland borte.

Lagerbäck fortsetter:

- Forfall og bytter kan spille inn. Men jeg synes ikke vi skal snakke om at det var mange nye spillere. Det var planlagt. De har vært gode gjennom hele uka. Uka er jeg fornøyd med, bortsett fra kampen og resultatet.

Rakrygget

Lagerbäck sto rakrygget og snakket på NH Gate One Hotel i Bratislava i ettermiddag. Kritikerne var mange og sterke etter kampen. Treneren forsøker heller ikke å bortforklare noe som helst.

- Hele laget underpresterte. Det var bare noen få spillere som viste den rette energien gjennom hele kampen. Ellers var vi svake som lag.

- Hvilke spillere var du fornøyd med?

- Martin Linnes gjorde en bra første omgang. Mats Møller Dæhli gjorde et bra innhopp. Jeg synes også at Håvard Nordtveit spiller med større og større autoritet. Det er de tre jeg føler kan få et lite pluss.

Dette samsvarer godt med Dagbladets spillerbørs etter kampen. Martin Linnes ble kåret til Norges beste. På en skala fra én til ti fikk han seks. Dæhli og Nordtveit fikk fem hver.

Test

Den neste kampen mot Slovakia blir en test på karakteren i laget, erkjenner Lagerbäck.

- Vi har gått på sånne tap tidligere. Det gir ekstra motivasjon og skjerping. Vi kommer til å endre en hel del. Jeg kan ikke garantere at alle kommer til å spille. Men de fleste kommer inn, da får vi også mer erfaring i laget. På den måten kommer vi til å spisse det.

Lagerbäck vil ikke bruke rammene i Skopje som en unnskyldning. På Philip II Arena – som tar 33.500 tilskuere – var det omtrent ikke folk. Regn og litt tåke var det også, kall det «klassisk» Øst-Europa.

- Er du samlet som landslag, skal du alltid prestere, understreker Lagerbäck.

- Vi skal aldri forsøke å gjemme oss bak noen ting. Når det går dårlig, så er det vi som har gjort det dårlig. Det finnes ingen omstendigheter som gjør at vi skal gjemme oss bak det.

Kritisk

Han har vært i jobben siden februar.

- Selvsagt vil du bare ha seire. Det ville vært det absolutt beste. Samtidig synes jeg det har gått bedre og bedre hvis vi tar bort Tyskland-kampen og den mot Makedonia. Den i går var ikke bra. Ellers synes jeg vi har prestert bra.

Men Lagerbäck er godt vant fra tida i Sverige og ikke minst på Island. Derfor gir han seg selv knapt godkjent i Norge. Og på skala fra én til ti?

- Mellom fire og fem, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer