Premier League

Svinger pisken over Solskjær

Profilert aviskommentator mener United-manageren har åpnet seg for beskyldninger om svakt lederskap.

TAPTE TO POENG: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United måtte tåle 1-1 og poengdeling på Molineux Stadium. Foto: NTB scanpix
TAPTE TO POENG: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United måtte tåle 1-1 og poengdeling på Molineux Stadium. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Wolverhampton - Man. United 1-1

MANCHESTER (Dagbladet): England er ennå ikke ferdig med straffesituasjonen i kampen mellom Wolverhampton og Manchester United mandag kveld. Med ett oppsto det en diskusjon mellom Paul Pogba og Marcus Rashford om hvem som skulle ta Uniteds straffe etter 68 minutter.

Først ble det spekulert i at Pogba «stjal» straffen fra Rashford. Men på en pressekonferanse etter kampen fortalte Solskjær at alt var som det skulle. De to har frihet til selv å avgjøre hvem som skal gå fram til ellevemeteren, basert på dagsform og selvtillit der og da.

- DU ELLER JEG?: Paul Pogba (til høyre) og Marcus Rashford i diskusjon før det mye omtalte straffesparket mot Wolverhampton. Foto: NTB scanpix
- DU ELLER JEG?: Paul Pogba (til høyre) og Marcus Rashford i diskusjon før det mye omtalte straffesparket mot Wolverhampton. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fotballeksperter i England tror nesten ikke det de hører:

- Manchester Uniteds farse rundt straffene må bli en lekse for Ole Gunnar Solskjær. Han har åpnet seg selv for beskyldninger om svakhet, sier Jason Burt, som er fotballskribent i The Daily Telegraph.

- Forvirring

Han fortsetter:

- Det gir ingen mening å la det bli forvirring i en sånn situasjon. Spesielt i et lag som United, som stresser med at unge spillere skal finne sin vei. De trenger retning og lederskap. Å overlate ansvaret til spillerne styrker dem ikke, men fører til mer usikkerhet i en klubb som prøver å finne seg selv igjen.

- Det er vanskelig å se for seg Pep Guardiola og Jürgen Klopp tillate spillerne å diskutere hvem som skal ta straffesparket, slik Paul Pogba og Marcus Rashford gjorde, sier Burt.

Også tidligere United-spiller Paul Ince føyer seg inn blant kritikerne, ifølge Daily Mirror:

- Da jeg spilte i Manchester United, var det Eric Cantona som tok straffene. Og det var det. Det var ingen rom for diskusjon, ingen argumentasjon mellom spillerne, ingen drama. Cantona tok straffene. Punktum. Det spilte ingen rolle om han hadde bommet sist gang. Han var mannen som tok straffene.

- Hvis Cantona ikke spilte, så var det Dennis Irwin, fortsetter Ince.

- Det var alltid klart hvem som skulle ta straffesparket. Det gjorde at vi slapp det Oscar-vinnende teateret og dramaet som vi så under kampen mot Wolverhampton.

Forsvarer avgjørelsen

På pressekonferansen etterpå fikk Solskjær flere spørsmål om straffesituasjonen. Han forsvarer avgjørelsen med å ha to potensielle skyttere:

- Det må ikke være én. Noen ganger underveis i kampen kan du få økt selvtillit. Andre ganger tenker du: «Jeg vil ikke ta det i dag, fordi jeg har en dårlig dag.» Jeg har absolutt ingen problemer når noen går opp og sier: «Denne straffen er min.»

Rashford vil heller ikke lage ballade ut av situasjonen på Molineux Stadium:

- Paul ville ta straffen. Det var så enkelt som det. Alle kan misse. Det er normalt å misse på ett. Nå glemmer vi dette og går videre til neste kamp.

FORNØYDE: Manchester United-fansen er fulle av lovord om jobben Ole Gunnar Solskjær har gjort til nå som manager, og er optimistiske foran sesongen. Video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Han fortsetter:

- Det er enkelt. Hvis du vil ta det, så tar du det. Jeg tok det i forrige uke. Det er ikke noe problem for meg at han tok det denne uka. Dessverre scoret han ikke. Men sånn er fotball.

Dette var det fjerde straffesparket Pogba har bommet på det siste året. Han gjorde det samme mot Burnley, Everton og Southampton.

Premier League
Liverpool22006-26
Arsenal22003-16
Manchester C.21107-24
Manchester U.21105-14
Brighton21104-14
Tottenham21105-34
Bournemouth21103-24
Sheffield U.21102-14
Everton21101-04
Burnley21014-23
Norwich21014-53
Leicester20201-12
Wolverhampton20201-12
Crystal Palace20110-11
Chelsea20111-51
West Ham20111-61
Aston Villa20022-50
Newcastle20021-40
Southampton20021-50
Watford20020-40