- Svir av 20 mill.

Og Henning Solberg kjører ikke engang halve VM.

Fredag blir Henning Solbergs avtale med Peugeot presentert i Oslo. Petter Solbergs storebror har fått sjansen til å delta i utvalgte VM-løp fordi verdensmesteren selv og flere norske sponsorer spytter inn store penger.

Ifølge lokalavisa Glåmdalen koster gildet hele 20 millioner kroner. Og siden han bare deltar i sju av 16 VM-løp blir dermed regningen på omlag tre mill. kroner per start.

- Det er et tosifret beløp, men vi kommer ikke til å fortelle om det koster for eksempel 14 eller 17 millioner kroner. Det er uhyre mye penger, sier Jim Carlsen til Dagbladet.no.

Han røper at løpslista til Solberg nå er klar: Sverige, New Zealand, Kypros, Tyrkia eller Hellas, Finland, Italia og Storbritannia.

Debuten kommer i Sverige 5. februar, i fjorårets Peugeot 206 WRC. Stjerner som tidligere verdensmester Marcus Grönholm kjører den nye modellen 307 WRC allerede i sesongåpningen i Monte Carlo om drøy to uker.

- Det er moro at vi har fått til en avtale for Henning, men det har vært mye mer jobb enn jeg trodde, sier Carlsen.

Nå er det Spydeberg-føreren som overtar den tøffeste oppgaven. Han skal innfri forventningene til gavmilde sponsorer.

Et av problemene ved overgangen fra privat- til fabrikkbil er girspaken. Nå sitter den på rattet.

I tilegg må eldstebror Solberg kvitte seg med litt ekstra personlig vekt. Tidligere har Carlsen varslet at rallyføreren skal ned fra opprinnelige 98 kg til 80.

Derfor er Solberg blitt trimmet av blant andre skikongen Thomas Alsgaard. Med gode resultater. Han er blitt så seriøs med treninga at manageren gir ham ekstra tid til å bli kvitt overflødelige kilo.

- Han får lov til å veie 85 kg under det svenske rallyet. Men han har fortsatt som mål å komme ned i 80 på sikt. Han trener langsiktig og får to ekstra måneder, sier Carlsen.

(Dagbladet.no)

STOREBRORS TUR:</B> Her feiret Henning Solberg lillebrors VM-gull. Nå er det han selv sponsorene satser millioner på.
NYTT PAR I WRC:</B> Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud debuterer i Sverige i februar.