Svoboda fikk sin revansj etter Beijing-uhellet

Sørget for tsjekkisk OL-gull i femkamp.

FEMKAMPMESTER: Den tsjekkiske offiseren David Svoboda vant OL-gull i moderne femkamp, som markerte sitt olympiske 100-årsjubileum i London. Foto: REUTERS/Mike Hutchings
FEMKAMPMESTER: Den tsjekkiske offiseren David Svoboda vant OL-gull i moderne femkamp, som markerte sitt olympiske 100-årsjubileum i London. Foto: REUTERS/Mike Hutchings Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tsjekkiske offiseren David Svoboda vant OL-gull i moderne femkamp, som markerte sitt olympiske 100-årsjubileum i London.

Med seieren la han bak seg de vonde minnene fra Beijing-lekene. Da var han i medaljekampen inntil hesten hans falt stygt, og han endte til slutt på 28.-plass.

- Det var et veldig trist øyeblikk for meg, og jeg lovet umiddelbart at jeg skulle komme tilbake og kjempe om gullet her i London. Nå er jeg lykkelig, for drømmen min er blitt virkelig, sa Svoboda, som har skrevet en masteroppgave om moderne femkamps historie.

For første gang ble konkurransen avsluttet med en jaktstart der det både skulle løpes og skytes. Sommersvaret på skiskyting endte med at Svoboda var først over mål, fulgt av kinesiske Cao Zhongrong og ungarske Adam Marosi.

Svoboda løp først ut etter å ha fektet, svømt og ridd seg til en ledelse, men Cao startet sekundet bak. Ved hjelp av god skyting tok Cao ledelsen, men Svoboda viste seg som den sterkeste løperen og krysset mål seks sekunder foran kineseren.

- Konkurranseformen var mentalt veldig krevende. Jeg prøvde å beholde roen og fokusere på skytingen, sa Svoboda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer