Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svoboda fikk sin revansj etter Beijing-uhellet

Sørget for tsjekkisk OL-gull i femkamp.

FEMKAMPMESTER: Den tsjekkiske offiseren David Svoboda vant OL-gull i moderne femkamp, som markerte sitt olympiske 100-årsjubileum i London. Foto: REUTERS/Mike Hutchings
FEMKAMPMESTER: Den tsjekkiske offiseren David Svoboda vant OL-gull i moderne femkamp, som markerte sitt olympiske 100-årsjubileum i London. Foto: REUTERS/Mike Hutchings Vis mer

Den tsjekkiske offiseren David Svoboda vant OL-gull i moderne femkamp, som markerte sitt olympiske 100-årsjubileum i London.

Med seieren la han bak seg de vonde minnene fra Beijing-lekene. Da var han i medaljekampen inntil hesten hans falt stygt, og han endte til slutt på 28.-plass.

- Det var et veldig trist øyeblikk for meg, og jeg lovet umiddelbart at jeg skulle komme tilbake og kjempe om gullet her i London. Nå er jeg lykkelig, for drømmen min er blitt virkelig, sa Svoboda, som har skrevet en masteroppgave om moderne femkamps historie.

For første gang ble konkurransen avsluttet med en jaktstart der det både skulle løpes og skytes. Sommersvaret på skiskyting endte med at Svoboda var først over mål, fulgt av kinesiske Cao Zhongrong og ungarske Adam Marosi.

Svoboda løp først ut etter å ha fektet, svømt og ridd seg til en ledelse, men Cao startet sekundet bak. Ved hjelp av god skyting tok Cao ledelsen, men Svoboda viste seg som den sterkeste løperen og krysset mål seks sekunder foran kineseren.

- Konkurranseformen var mentalt veldig krevende. Jeg prøvde å beholde roen og fokusere på skytingen, sa Svoboda.

Han skaffet seg ledelsen allerede i fekting, der han satte rekord ved å vinne 27 av de 35 kampene sine. Med 17.-plass i svømming mistet han ledelsen til Cao, men han vant den tilbake i sprangridningen.

Den russiske verdensmesteren Alexander Lesun endte utenfor seierspallen som nummer fire, mens Andrej Moisejevs jakt på sin tredje strake OL-tittel endte på 7.-plass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media