Svømme-VM inn i ny æra etter Phelps-perioden

Stort tomrom etter ikonet la opp.

 OPPTATT: Michael Phelps har lagt svømmingen på hylla. Nå er det poker, baseball og ymse pr-stunt som står på kalenderen. Foto: Chris Graythen / Getty Images/AFP / NTB Scanpix
OPPTATT: Michael Phelps har lagt svømmingen på hylla. Nå er det poker, baseball og ymse pr-stunt som står på kalenderen. Foto: Chris Graythen / Getty Images/AFP / NTB ScanpixVis mer

Verdens beste svømmere på herresiden starter kampen om å fylle tomrommet etter ikonet Michael Phelps. VM innledes i Barcelona søndag.

Amerikaneren avsluttet sin glitrende karriere etter London-OL i fjor, og i Barcelona skal han heie på noen av de gamle konkurrentene sine.

De skal forsøke å overta hans dominerende plass på svømmetronen.

Og det er flere kandidater på plass i Palau Sant Jordi, svømmearenaen som ble bygget til OL i 1992 og ligger på en liten fjelltopp over selve byen.

Amerikanerne Ryan Lochte og Nathan Adrian, australieren James Magnussen, Kinas Sun Yang, franskmennene Yannick Agnel og Florent Manaudou samt sørafrikaneren Chad le Clos jakter på kongetronen.

Topper Lochte er kanskje den som ligger best an, for han er regjerende mester på veldig mange distanser fra Shanghai-VM i 2011, da også avdøde Alexander Dale Oen sikret seg en VM-tittel.

I år stiller Norge med fem svømmere i VM, men ingen av dem er så gode at de kan regnes som medaljekandidater. De fem er Ingvild Snildal (Asker), Henriette Brekke (Stavanger), Susann Bjørnsen (Setermoen), Monica W. Johannessen (Bergen) og Lavrans Solli (Bergen).

- Målsettingen vår er klar, og det er den samme som den har vært i flere år; å gjøre våre beste løp i internasjonale mesterskap, men likevel må jeg legge til at det eneste realistiske håpet vi har om å nå en finale i Barcelona ligger hos Ingvild Snildal, sa landslagssjef Petter Løvberg til NTB tidligere i sommer.

Han sa også at det kan være godt håp om å få Lavrans Solli med i en semifinale.

(NTB)