Tvedt med i presidentkampen

Svømmeforbundet støtter Tom Tvedts kandidatur

Norges Svømmeforbund stiller seg bak Tom Tvedt i kampen for å få fortsette som president i Norges Idrettsforbund.

Oslo  20190520.
Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) er til stede under pressetreffet i forbindelse med nytt nasjonalt toppidrettssenter. Idrettspresident Tom Tvedt (t.h.)
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Oslo 20190520. Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) er til stede under pressetreffet i forbindelse med nytt nasjonalt toppidrettssenter. Idrettspresident Tom Tvedt (t.h.) Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Tom Tvedt ble svært skuffet da valgkomiteen innstilte Sven Mollekleiv som ny idrettspresident. Rogalendingen hadde sett for seg fire nye år i presidentstolen, men få har støttet han offentlig. Før nå.

Svømmeforbundet ønsker at Tvedt skal få en ny periode som president, og skriver blant annet følgende om hvorfor:

«Tom Tvedt har stått oppreist som president for idrettsorganisasjonene i en utfordrende periode.Han har sammen med det sittende styret vært gjennom en mediestorm som norsk idrett aldri tidligere har opplevd. Det at NIF over lengre tid har brukt fellesskapets penger feilaktig er nå historie; nye retningslinjer er vedtatt og etablert i tingperioden. Det er noe vi alle er godt fornøyd med», skriver Svømmeforbundet i en pressemelding.

Melder seg på i kampen

Dagbladet snakket med Tvedt om presidentkampen tidligere denne uka, men da ville ikke 51-åringen si noe om han kom til å ta opp kampen mot Mollekleiv.

- Det kommer til å være et valg, og valgkomiteen har gjort sin innstilling. Så får vi se hva som skjer, sa han noe kryptisk.

Til helga er det Idrettsting, og det er her den nye presidenten skal velges. I tillegg til Mollekleiv, har Berit Kjøll lansert sitt kandidatur.

Nå er også Tvedt med i kampen. Han svarte følgende på hva som gjør ham til en egnet kandidat da Dagbladet snakket med ham tidligere denne uka:

- Jeg mener jeg har veldig gode forutsetninger for å lede norsk idrett i framtida. 4 år som sittende president, mangeårig toppspiller i håndball og jobbet i 25 år med politisk arbeid for et mangfoldig og universelt samfunn for funksjonshemmede og funksjonsfriske.

Vil fullføre jobben

Tvedt har sittet i jobben siden 2015, da han tok over fra Børre Rognlien. Idrettsforbundet har vært utsatt for hard kritikk både fra Riksrevisjonen og allmennheten for bruk av offentlige midler i Tvedts periode som president. Tvedt selv mener han har jobbet hardt for å rydde opp i rotet de siste åra.

- Jeg har vært tydelig på at jeg vil gjøre ferdig den jobben jeg har startet på. Jeg har ryddet opp i mye, og har måttet brukt tid på ting som jeg egentlig ikke hadde hatt planer om å bruke så mye tid på.

Svømmeforbundet mener Tvedt har blitt urettferdig behandlet i tiden som president.

«Norges Svømmeforbund kjenner ikke igjen den Tom Tvedt slik deler av norsk media fremstiller ham. Han har etter vår mening vist seg som en inkluderende president som både lytter og utfordrer oss som idrettsorganisasjon, og han har et verdigrunnlag som vi mener er til det beste for norsk idrett.»