Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svømmelegende dømt til ett års fengsel

Phelps beklager fyllekjøringa.

BEKLAGER: Michael Phelps sa at han beklaget oppførselen sin da han møtte pressen utenfors rettslokalet i dag.  AFP PHOTO/PAUL J. RICHARDS
BEKLAGER: Michael Phelps sa at han beklaget oppførselen sin da han møtte pressen utenfors rettslokalet i dag. AFP PHOTO/PAUL J. RICHARDS Vis mer

Svømmestjernen Michael Phelps måtte svare for fyllekjøringen i september da han møtte i retten fredag. 29-åringen ble dømt til ett år betinget fengsel med 18 måneders prøvetid.

Phelps er utestengt fra svømming i seks måneder etter at han ble pågrepet for å ha kjørt med nesten promille dobbelt så mye promille som det er tillatt i Maryland. Det var annen gang han ble tatt for fyllekjøring. Han brøt også fartsgrensen.

Fredag ble han dømt av retten i Maryland til ett år betinget fengsel med 18 måneders prøvetid.

Amerikaneren har beklaget oppførselen sin og fått behandling for å få bukt med problemene.

Jusseksperter regner med at Phelps vil bli dømt til betinget fengsel siden det ikke skjedde noen ulykke, og det er ti år siden sist han var involvert i en lignende sak.

Phelps er tidenes OL-utøver med 22 medaljer, hvorav 18 gull.

(NTB)