I TRØBBEL: Ian Thorpe (31) er en av tidenes beste svømmere. Nå sliter australieren med en svært alvorlig infeksjon. Foto: AP Photo / Bryan van der Beek / NTB Scanpix
I TRØBBEL: Ian Thorpe (31) er en av tidenes beste svømmere. Nå sliter australieren med en svært alvorlig infeksjon. Foto: AP Photo / Bryan van der Beek / NTB ScanpixVis mer

- Svømmelegende kan miste venstrearmen på grunn av infeksjon

Har slitt med depresjon.

(Dagbladet): Den femdobbelte OL-mesteren Ian Thorpe (31) står i fare for å måtte amputere venstrearmen på grunn av en infeksjon.

Det skriver Eurosport, som siterer australske medier, i ettermiddag.

Den tidligere supersvømmeren skal ha pådratt seg infeksjonen i sitt hjem i Sveits, men har nå returnert til hjemlandet Australia for å kjempe mot sykdommen.

I Sydney Australske Network Seven rapporterer at Thorpes problemer oppsto etter en operasjon på et sykehus nær den sveitsiske byen Ronco sopra Acona.

31-åringen ligger nå på sykehus i Sydney, og venner av svømmelegenden har fortalt at han kan komme til å måtte amputere armen på grunn av den alvorlige infeksjonen.

Stoffmisbruk Thorpe har en historie med depresjon og stoffmisbruk bak seg, noe han skrev om i sin selvbiografi, som ble sluppet for to år siden.

I februar ble han sendt på rehabilitering etter at han skal ha forsøkt å bryte seg inn i en bil. Han skal ha gått på antidepressiva på tidspunktet.

Eks-svømmeren skal også ha gått på en rekke andre medisiner for å bekjempe en skulderskade.

Legende Thorpe var en av de største svømmerne i sin generasjon.

Han vant tre gull- og to sølvmedaljer under de olympiske lekene på hjemmebane i Sydney i 2000, og ytterligere to gull under OL i Athen fire år senere.

Han vant i tillegg elleve verdensmesterskap, derav seks under VM i Fukuoka i 2001. Da han vant sitt første VM-gull var han 14 år gammel, og dermed den yngste mannlige verdensmesteren gjennom tidene.

Gjennom årene har han holdt totalt 13 verdensrekorder.