Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svømmelegenden om alkoholproblemene: - Glad jeg lever

Snakker ut i stort intervju.

VAR LANGT NEDE: Michael Phelps, her fra et svømmestevne i Arizona i april i år, snakker om alkoholproblemene i et stort intervju med The Today Show. Foto: Jennifer Stewart/Getty Images/AFP/ NTB Scanpix
VAR LANGT NEDE: Michael Phelps, her fra et svømmestevne i Arizona i april i år, snakker om alkoholproblemene i et stort intervju med The Today Show. Foto: Jennifer Stewart/Getty Images/AFP/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Michael Phelps er tidenes mestvinnende olympier med sine 18 gull totalt. Merittlista hans i svømming er lengre enn noen andre er i nærheten av å kunne vise til, men selv for en legende som Phelps har ikke alt gått på skinner i livet. 

Blant annet da han som nittenåring ble arrestert for fyllekjøring for første gang i Maryland. Året etter han vant åtte OL-gull i Beijing ble han fotografert på en collegefest mens han røyket vannpipe. 

Bildene, som han beklaget offentlig, førte til både suspensjon og at en av hovedsponsorene hans trakk seg fra avtalen med ham. 

Da han ble tatt for fyllekjøring for andre gang i september 2014 var han langt nede. 

- Jeg tar fri fra svømmingen en periode og skal delta i et program som skal hjelpe meg til å forstå meg selv bedre, sa Phelps den gangen, og ble dømt til blant annet å gå i møter hos organiasjonen Anonyme Alkoholikere. 

I et intervju med The Today Show snakker han ut om alkoholproblemene for første gang.

- Jeg tror moren min var glad jeg var i live, for hun så hvor jeg var på vei. Det tror jeg mange av mine nærmeste så. Og jeg var på vei nedover raskt. Raskt. For å være ærlig kom jeg til et punkt der jeg ikke ville våkne til en ny dag, forteller han åpenhjertig. 

Nå er Phelps i gang med hardtreningen inn mot Rio-OL. I tillegg blir han far til en liten gutt i løpet av året. 

Under den amerikanske svømmeprisutdelingen Golden Goggle Awards takket han alle rundt seg for at han nå kan svømme i sitt fjerde OL på rad. 

- Jeg vil bare takke alle menneskene som har stått ved min side gjennom alt, både oppturene og nedturene. Uten dere vet jeg ikke om jeg hadde vært i live i dag, sa Phelps ifølge People.com.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart