OVERFALT: Danske Jeanette Ottesen og Marco Loughran ble søndag overfalt da de satt i bilen midt i København. Foto: AP Photo/Michael Sohn
OVERFALT: Danske Jeanette Ottesen og Marco Loughran ble søndag overfalt da de satt i bilen midt i København. Foto: AP Photo/Michael SohnVis mer

Svømmepar overfalt i København: - Jeg er dypt sjokkert

Nå står VM i fare.

(Dagbladet): Det var på søndag at den danske svømmestjerna Jeanette Ottesen (27) og kjæresten Marco Loughran (26) ble overfalt midt i København da de kjørte bil. Tilsynelatende ganske uprovosert.

- Jeg er dypt sjokkert. Vi ble overfalt i bilen midt i København, da personen som kjørte bak oss syntes jeg kjørte for sakte. Han slo Marco flere ganger i hodet, og da jeg forsøkte å forsvare ham, ødela jeg fingrene mine, sier Jeanette Ottesen til dansk TV 2.

Britiske Loughran gikk det verst utover. Han fikk et sår i hodet, et flerret øyenbryn, noen tenner ble brukket og en kraftig forslått skulder. Ottessen slapp unna med en brukket lillefinger og en sterk forstuing av ringefingeren.

Dermed blir det vanskelig for den tidligere VM-vinneren å svømme, og nå står også VM i Russland i fare. Mesterskapet går av stabelen i august.

- Jeg har vært ute og svømt en liten tur. Det er veldig smertefullt. Men det er nok mest det psykiske som spiller inn akkurat nå. Jeg er rystet, hvis jeg skal være helt ærlig, fortsetter Ottesen.

Men når det gjelder Loughran ser det altså verre ut.

- Han er veldig i tvil om han kommer til å svømme i VM. Han ligger på sykehus, men tar det hele med et smil, sier Ottesen.

Jeanette Ottesen står med ett VM-gull på 100 meter fri fra Shanghai i 2011. Hun har også ett EM-gull fra 2008, det i 100 meter butterfly.