Svømmepresidenten rørt til tårer etter Hetlands VM-bragd

Gullvinneren mistet kameraten Dale Oen i april. - Betyr ufattelig mye.

LEVERTE I SISTE LØP: Aleksander Hetland avslutter karrieren på topp: I kveld ble han verdensmester i 50 meter bryst. Foto: SCANPIX/REUTERS/Murad Sezer
LEVERTE I SISTE LØP: Aleksander Hetland avslutter karrieren på topp: I kveld ble han verdensmester i 50 meter bryst. Foto: SCANPIX/REUTERS/Murad Sezer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aleksander Hetland fikk en fantastisk avslutning på svømmekarrieren: I kveld fosset han inn til VM-gull på favorittøvelsen 50 meter bryst.

Det ble også en utrolig avslutning på et tungt år. I april mistet Hetland sin gode venn og treningskamerat Alexander Dale Oen. Åtte måneder senere nådde han målet sitt.

Rørt president - Det betyr utrolig mye. Det er nesten så jeg begynner å grine. Hetland , som var så nær Dale Oen. Det betyr ufattelig mye. At han klarer å mobilisere. Det viser hvor sterk han er, hvor sterkt dette laget er, sier en rørt svømmepresident Per Rune Eknes til Dagbladet.

- Laget, støtteapparatet, svømmeforbundet og Olympiatoppen, alle har støttet hverandre gjennom dette. Og så får vi disse resultatene mot slutten av året, med medalje i EM og gull i VM. Det er fantastisk, sier Eknes.

Aleksander Hetland har han bare gode ting å si om.

- Aleksander har jo vært med i norsk svømmesport i lang tid, han har alltid vært en flott mann. Han har jobbet så grundig, så hardt, jeg unner ham dette for alt i verden. Nå fikk han det han ønsket seg, han er best i verden, sier svømmepresidenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer