Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svømmeprofil lagde skandale på fly: - Jeg er flau

Dro medpassasjer i brystvortene.

DUMMET SEG UT:   Grant Hackett. Foto: NTB Scanpix
DUMMET SEG UT: Grant Hackett. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Grant Hackett (35) er et ikke ubetydelig navn innenfor svømmesporten. Australieren har riktignok lagt opp, men på CV-en står det ti VM-gull og tre OL-gull.

Nå har han havnet i overskriftene av andre årsaker. Den australske storavisa Herald Sun skriver at Hackett forulempet en mannlig medpassasjer på et fly til Melbourne.

- Jeg er flau over å høre og lese om konsekvensene av handlingene mine, sier Hackett, som dro medpassasjeren hardt i brystvortene uten foranledning.

Komfort «Business class» på fly er forbundet med ekstra benplass og komfort. Kanskje sprer det seg en «vi-mot-resten-av-flyet-holdning» - og i alle fall forventer du ikke et intermesso av noe slag.

Men det var akkurat det som skjedde da passasjeren foran Hackett lente stolen bakover søndag. Svømmeprofilen tok tak i stolen, og dro den helt tilbake.

- Deretter tok han hendene på brystet mitt og dro hardt i brystvortene mine. Jeg ble sjokkert, forteller passasjeren, ifølge Herald Sun.

Prøvde igjen Passasjeren - som ønsker å være anonym - fortsetter:

- Min partner snudde seg rundt og lurte på hva i helvete han drev med. Hackett strøk armen min og sa: «Det er OK.» Jeg følte meg utrygg og forulempet. Da vi startet nedstigningen, prøvde han å gjøre det igjen. Men da holdt jeg stolen slik at han ikke klarte å rive den tilbake.

Andre passasjerer beskriver Hackett som åpenbart beruset. På flyplassen i Melbourne ventet politet. Herald Sun offentliggjør et bilde der han tilsynelatende sitter sovende i en rullestol.

Uttalelse Hackett beklager sin oppførsel og har offentliggjort en uttalelse:

- Jeg angrer på min håpløse oppførsel. Jeg har rotet det til mer enn en gang og jobber med disse spørsmålene. Jeg er flau over å høre og lese om konsekvensene av mine handlinger. Jeg gir en uforbeholden unnskyldning til herren på flyet. Jeg vil prøve å komme i direkte kontakt med ham.

Svømmeprofilen fortsetter:

- Jeg vet at jeg må fronte dette i media og ta ansvar for handlingene mine. Men jeg må få ordnet opp i noen ting først, sånn at jeg kan være så ærlig som jeg må. Jeg beklager det inntrufne.

Hele Norges coronakart