Svømmer 4,5 time hver dag

GARDERMOEN (Dagbladet): Anne-Mari Gulbrandsen (16) er i vannet i rundt fire og en halv time på en ganske vanlig treningsdag. Men på Gardermoen i går kveld svømte hun mest i blomster.

- Det blir ikke særlig feiring, jeg skal jo snart på skolen, sier Anne-Mari.

Kombinasjonen av talent og trening endte i tre bronsemedaljer under EM i Valencia - og en diger blomsterbukett fra foreldrene Vigdis og Jan Helge ved ankomst Norge i går kveld.

- Nå skal jeg bare hjem og slappe av, sier Anne-Mari.

Det siste døgnet har vært preget av gratulasjoner og lykkeønskninger og spørsmål om hvordan i all verden hun plutselig kunne slå til så voldsomt. Anne-Mari kunne ikke annet enn å gjenta seg selv:

- Det har gått mye bedre enn jeg drømte om.

- Men, legger hun til:

- De aller beste var ikke med. Det blir mye tøffere i VM i Japan neste sommer. Jeg forventer ikke det samme der, sier hun nøkternt.

Mye å hente

Samtidig er hun bevisst sitt eget potensial. For - med litt bedre rutiner både i starten og i vendingene, kunne hun fort plukket noen ekstra tideler.

- Har inntrykk av at konkurrentene stort sett er bedre enn meg på de områdene. Så der har jeg mye å lære, og forhåpentligvis litt tid å hente, sier hun.

Pappa Jan Helge tror kanskje hun har så mye som to- tre tideler å gå på bare i starten. Selv svømte han bare på hobbybasis i sin ungdom, og han påpeker med et smil at datterens talent ikke på noen måte kan være arvelig.

Plagsomt

- Vi bidro bare til å gjøre ungene glade i vannet. Ellers må IL Varg og toppidrettsgymnaset få det meste av æren, sier Jan Helge Gulbrandsen.

  • Et mer plagsomt tema for Anne-Mari: skulderen.

Den har plaget henne med ujevne mellomrom de siste fire årene.

- Det kan bli et problem hvis jeg ikke får gjort noe med det. Smertene kommer og går. Jeg skal starte med rehabilitering rett over nyttår, sier Anne-Mari.

I går kveld dro hun hjem til jenterommet på Furuset i Oslo. Til daglig går hun på toppidrettsgymnaset.

Anne-Maris treningsdag

Slik kan en vanlig tirsdag se ut for Anne-Mari Gulbrandsen:

  • 07.00- 09.00: Svømmetrening
  • 09.30- 10.15: Styrketrening
  • 11.00- 15.00: Skole
  • 15.30- 18.00: Svømmetrening
  • 18.30: Middag, fritid (venner, musikk, filmer).
  • 22.30: Leggetid.