ÅRETS NAVN: Jeanette Ottesen ble kåret til årets navn i Danmark, og slo blant annet verdens beste tennisspiller. Foto: AP Photo/Michael Sohn
ÅRETS NAVN: Jeanette Ottesen ble kåret til årets navn i Danmark, og slo blant annet verdens beste tennisspiller. Foto: AP Photo/Michael SohnVis mer

Svømmer kåret til årets navn foran Wozniacki

Jeanette Ottesen årets navn i Danmark.

Svømmeren Jeanette Ottesen overgikk tennisens verdensener Caroline Wozniacki og vant prisen for årets navn i dansk idrett.

23-årige Ottesen tok VM-gull på 100 meter fri i Shanghai i juli og utkonkurrerte med det jenta som toppet verdensrankingen i tennis i 51 av 52 uker i 2011, Caroline Wozniacki (20).

- Dette hadde jeg ikke regnet med. Fy søren så glad jeg er, sa Ottesen da hun mottok den gjeve utmerkelsen som gis ut av Jyllands-Posten og Danmarks Idrettsforbund (DIF). Prisen er blitt delt ut siden 1991. Den gangen var det også en svømmer, Mette Jacobsen, som vant.

IKKE ÅRETS NAVN: Caroline Wozniacki er rangert som verdens beste tennisspiller. Foto: AFP PHOTO/Tony ASHBY
IKKE ÅRETS NAVN: Caroline Wozniacki er rangert som verdens beste tennisspiller. Foto: AFP PHOTO/Tony ASHBY Vis mer

Wozniacki vant prisen i 2010, året da hun klatret til topps på WTA-rankingen for første gang. At tennisstjernen stadig er høyest rangert av verdens profesjonelle tenniskvinner holdt ikke til å vinne utmerkelsen for 2011.

(NTB)