DANMARKS BESTE JENTE? Svømmeren Jeanette Ottesen mener hun er bedre enn tenniseneren Caroline Wozniacki, for hun mener Wozniacki ikke har vunnet noe stort. Foto: AP Photo/Michael Sohn
DANMARKS BESTE JENTE? Svømmeren Jeanette Ottesen mener hun er bedre enn tenniseneren Caroline Wozniacki, for hun mener Wozniacki ikke har vunnet noe stort. Foto: AP Photo/Michael SohnVis mer

Svømmer mener hun er bedre enn Wozniacki

- Hun vant jo ikke en eneste av de aller største turneringene.

Svømmeren Jeanette Ottesen mener hun er bedre enn tenniseneren Caroline Wozniacki, for hun mener Wozniacki ikke har vunnet noe stort.

Ottesen vant VM-gull på 100 meter fri på langbane i 2011, og hun legger ikke skjul på at hun mener det er en mye større prestasjon enn den danske tennisyndlingens førsteplass på verdensrankingen.

- Jeg synes min prestasjon er større enn Wozniackis. Hun topper tennisrankingen fordi hun spiller mange turneringer, men hun vant jo ikke en eneste av de aller største turneringene i løpet av året. Hun var ikke engang i finalen, sier svømmestjernen til Ekstra Bladet.

Hun vet at Wozniacki vant seks WTA-turneringer i løpet av året, men det får henne ikke til å forandre mening.

- Det som teller i tennis er å vinne Grand Slam-turneringene, og hun vant ingen av dem, sier Ottesen. Selv vant hun VM-gullet sitt i mesterskapet i Shanghai.

SEKS WTA-TURNERINGER: Men Wozniacki vant ingen Grand Slam-turneringen i løpet av 2011. Foto: EPA/DIRK WAEM
SEKS WTA-TURNERINGER: Men Wozniacki vant ingen Grand Slam-turneringen i løpet av 2011. Foto: EPA/DIRK WAEM Vis mer

I 100 meter-finalen svømte hun inn til samme tid som hviterussiske Aleksandra Herasimenia og delte gullet. Det ble også medaljer på henne i kortbane-EM i Polen på slutten av året.

Hun regnes som et av de aller største danske medaljehåpene ved neste års OL i London.

(NTB)