Svømmer nektet for seksuell trakassering

Den ungarske svømmeren Tamás Kenderesi nekter for påstandene om seksuell trakassering, men baklager hendelsen som gjorde at han ble pågrepet natt til søndag.

SVØMMING: Tamás Kenderesi nekter for seksuell trakassering. Foto: NTB Scanpix
SVØMMING: Tamás Kenderesi nekter for seksuell trakassering. Foto: NTB ScanpixVis mer

22 år gamle Kenderesi ble pågrepet av politiet på en nattklubb i sørkoreanske Gwangju etter at en 18 år gammel jente ringte politiet og fremmet påstander om seksuell trakassering. Politiet søkte også om utreiseforbud fram til saken var ferdig etterforsket.

På sin Instagram -profil bekrefter Kenderesi at han kom i kontakt med jenta, men han benekter enhver form for seksuell trakassering.

- Etter et toalettbesøk satte jeg kursen mot dansegulvet hvor jeg berørte baksiden av en koreansk jente som jobbet som danser på utestedet. Jeg stoppet ikke engang bak henne. Jeg tok kun en enkel, ugjennomtenkt, bevegelse som gjorde jenta veldig sur og som medførte at hun sendte inn en klage på meg, skriver Kenderesi i sin uttalelse.

- Politiet har fortalt at de har video fra sikkerhetskameraene, og selv om de ikke har vist meg disse, er jeg trygg på at bildene vil vise at jeg ikke har begått noen alvorlige lovbrudd. Men det jeg må forstå er at jeg uten intensjon har brutt moralske regler som ligger til grunn for det lokale verdisystemet, fortsetter han.

Angrer dypt

De ungarske laglederne og Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) har bekreftet at svømmeren har sluppet ut av varetekt, men at han ikke får reise ut av landet før om ti dager.

- Jeg angrer dypt på det som skjedde, og jeg vil be den koreanske jenta om unnskyldning. Men jeg benekter sterkt at jeg er skyldig i noen form for seksuell trakassering, avslutter Kenderesi i sitt innlegg.

Bronsevinneren fra OL i Rio de Janeiro på 200 meter butterfly hadde et dårlig verdensmesterskap og kom sist i finalen i øvelsen onsdag.