Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svømmere uten haibeskyttelse

PERTH (NTB-AP): Australsk politi har avslått en forespørsel fra arrangøren av svømme-VM i januar om å stasjonere en froskemann med harpun i vannet for å beskytte langdistansesvømmerne mot hai. Begrunnelsen roer neppe nervøse svømmeres nerver: Det ville være for farlig!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste månedene har flere store haier blitt observert i farvannet utenfor Perth, og ett haiangrep er rapportert. Derfor ba arrangøren om at svømmerne i havsvømmingen over 5 og 25 kilometer får væpnet undervannseskorte.

- Det vil være for risikabelt. En mann med harpun har bare én sjanse. Bommer han, er han ubevæpnet i vannet med en hai. Treffer han haien og sårer den, kan det gjøre vondt verre, sa Gary Tattersall som er sjef for sjøpolitiet i Perth.

Han sa at politiet vil følge svømmerne i båter, og at de vil ha skytevåpen som kan brukes i tilfelle av haiangrep. Dykkere vil også stå klare til å hoppe uti og redde svømmere fra å bli haimat.

En talsmann for arrangøren sa at man også vil bruke fly for å speide etter haier i farvannet der havsvømmingen skal foregå 7. og 11. januar.

- Det finnes hai overalt i Australia, men faren for å bli angrepet er liten. Havsvømmere er hardføre typer som er vant til å svømme blant alle slags farer. Men på denne årstiden er farvannet utenfor Perth temmelig trygt, sa Alan Melchert som er sjef i organisasjonskomiteen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!