Svømmerne reiste til USA uten hjertestarter

Den kom med ambulansen.

TUNG DAG: Landslagstrener Petter Løvberg (tv) og landslagslege Ola Rønsen møtte pressen i Flagstaff Arizona i dag. 


Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
TUNG DAG: Landslagstrener Petter Løvberg (tv) og landslagslege Ola Rønsen møtte pressen i Flagstaff Arizona i dag. Foto: Pontus Höök / NTB scanpixVis mer

Det norske svømmelandslaget hadde ikke med seg hjertestarter under treningsoppholdet i USA.

Natt til tirsdag norsk tid døde Alexander Dale Oen på hotellrommet sitt i den lille byen Flagstaff. Hjertestans er en trolig årsak. Olympiatopplege Ola Rønsen bekreftet at laget ikke reiste med hjertestarter.

- Det ble brukt hjertestarter på Dale Oen. Det var ambulansepersonellet som kom med denne. Landslaget har ikke med seg slikt utstyr, sa Rønsen.

Flere toppidrettslag, deriblant kvinnelandslaget i håndball, har med seg slikt utstyr når de reiser.

- Vi har vurdert at det er lite aktuelt å reise med hjertestarter, men det er selvsagt noe vi vil revurdere om vi ser et behov. Det er heller ikke aktuelt å screene (undersøke) de andre utøverne, for blant annet hjerteproblemer. Det er for tidlig å konkludere med noe, for vi vet ikke dødsårsaken sikkert ennå. Men de vurderingene vil bli tatt når vi får konklusjonen i obduksjonsrapporten fra politiet, sier Rønsen.

Politiet i USA har opplyst at det kan ta tid før rapporten og årsaken til Alexander Dale Oens bortgang blir endelig klar.

(NTB)