SEKS UTØVERE: Ingvild Snildal og landslagssjef Petter Løvberg snakker med Pressen etter Snildals 50 meter butterfly kvalifisering under verdensmesterskapet i svømming i Shanghai fredag formiddag. Landslagstrener Petter Løvberg (52) håper han kan innstille seks utøvere til OL i London om ett år. Foto: Christian Thomassen / Scanpix
SEKS UTØVERE: Ingvild Snildal og landslagssjef Petter Løvberg snakker med Pressen etter Snildals 50 meter butterfly kvalifisering under verdensmesterskapet i svømming i Shanghai fredag formiddag. Landslagstrener Petter Løvberg (52) håper han kan innstille seks utøvere til OL i London om ett år. Foto: Christian Thomassen / ScanpixVis mer

Svømmesjefen håper på seks utøvere i OL

I VM er det bare fire med.

Landslagstrener Petter Løvberg (52) håper han kan innstille seks utøvere til OL i London om ett år.

Én utøver er allerede klar, og det er Alexander Dale Oen.

- Jeg trodde det var realistisk med seks utøvere til dette mesterskapet i Shanghai også, men det ble bare fire, sier Løvberg til NTB.

Han er fortsatt klar på at det er potensial nok i norske utøvere til at det kan bli en tropp i London som består av seks utøvere.

- Men da er det viktig at vi har utøvere med ambisjoner og lyst, selv om det alltid er flest hverdager. Jeg har fått mange meldinger underveis i dette mesterskapet som sier at de er mer enn klar til å satse fram mot OL. De er blitt ekstra inspirert av Dale Oens gullmedalje, men det gjenstår å se det i handling.

- Når vinteren kommer vil jeg spørre dem om de er klar over at det finnes utøvere der ute som står opp om morgenen, sier nordlendingen som har hatt det øverste treneransvaret for norske svømmere de 10 siste årene.

Spydspiss Norge hadde ingen utøvere i OL i Sydney i 2000. I Aten fire år senere var det én, og i Beijing var det fire med det norske flagget på brystet.

- Vi har en solid spydspiss i Alexander. Han imponerer ikke bare med medaljer, men ikke minst i det han legger ned av innsats og energi. Det er ikke bare, bare å trene 6-7 timer om dagen under en treningsleir i Flagstaff i mai. Er du ikke villig til å gjøre det, hjelper det ikke med talent.

- Vi håper å kunne utnytte VM-gullet til Alexander som en spore til inspirasjon og energi. Nå må vi legge dette mesterskapet bak oss. Det er historie.

Ny kontrakt Løvberg har vært svømmetrener de siste 33 år, de siste 10 år som landslagstrener. Hans nåværende kontrakt utløper først etter OL i London, men han kan komme til å skrive under en forlengelse fram til OL i 2016 allerede kommende måned.

- Vi ble enig om å sluttføre forhandlingene etter at VM i Shanghai var over. Hvis det er den minste tvil om lyst og motivasjon, så må du slutte. Alt er ikke avklart, men jeg føler at jeg har lysten til å fortsette og den ble ikke akkurat mindre etter det som skjedde i dette mesterskapet. Mye tyder på at jeg skriver under ny kontrakt i august, sier Løvberg.

Lørdag var mesterskapet over for hans og Norges del. Cecilie Waage Johannessen var siste norske i aksjon. Det endte med 31.-plass under kvalifiseringen på 50 meter fri.

(NTB)