Svømmeskolen møter veggen.

Ta salto i vannet.

(Dagbladet.no): I denne episoden av Svømmeskolen kan du lære deg å vende når du svømmer crawl og rygg. Teknikken ligner den man anvender ved brystsvømming og kan best sammenlignes med å stupe kråke. Derfor kalles det saltovending.

Det man gjør, er å foreta en forlengs rulle i vannet i passende avstand fra veggen. Svømmer du rygg, må du snu deg over på magen først. Du møter veggen med føttene når du ligger med ryggen mot bunnen.


-Når du sparker fra veggen, må du passe på at hoften og magen er stabil, og at du har litt spenning i magen. Du må få til en rett linje, sier Anne-Mari Gulbrandsen (23).

Svømmer du crawl, snur du deg over på magen etter at du har sparket fra. Svømmer du rygg, blir du bare liggende med ansiktet mot taket..

- For ikke å få vann i nesen, må man blåse ut under vann, sier Anne-Mari, som et lite tips.

I videoen viser hun hvordan dette gjøres i praksis. Bildene viser tydelig hvordan det skal se ut. Så er det bare å forsøke det samme selv.

Svømmeskolen er et samarbeid mellom DagbladetTV og Norges svømmeforbund. Svømmeforbundet arrangerer mosjonskampanjen «Svøm deg til Island», hvor du kan vinne en tur til Island. Inspirasjon på veien kan du hente i tidligere episoder av Svømmeskolen.