Svømmeskolen møter veggen.

Ta salto i vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I denne episoden av Svømmeskolen kan du lære deg å vende når du svømmer crawl og rygg. Teknikken ligner den man anvender ved brystsvømming og kan best sammenlignes med å stupe kråke. Derfor kalles det saltovending.

Det man gjør, er å foreta en forlengs rulle i vannet i passende avstand fra veggen. Svømmer du rygg, må du snu deg over på magen først. Du møter veggen med føttene når du ligger med ryggen mot bunnen.

-Når du sparker fra veggen, må du passe på at hoften og magen er stabil, og at du har litt spenning i magen. Du må få til en rett linje, sier Anne-Mari Gulbrandsen (23).

Svømmer du crawl, snur du deg over på magen etter at du har sparket fra. Svømmer du rygg, blir du bare liggende med ansiktet mot taket..

- For ikke å få vann i nesen, må man blåse ut under vann, sier Anne-Mari, som et lite tips.

I videoen viser hun hvordan dette gjøres i praksis. Bildene viser tydelig hvordan det skal se ut. Så er det bare å forsøke det samme selv.

Svømmeskolen er et samarbeid mellom DagbladetTV og Norges svømmeforbund. Svømmeforbundet arrangerer mosjonskampanjen «Svøm deg til Island», hvor du kan vinne en tur til Island. Inspirasjon på veien kan du hente i tidligere episoder av Svømmeskolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer