Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svømmesporten har fått en ny gren

Havsvømming.

NY GREN: Havsvømming blir en del av svømmesporten. Her ser vi belgiske Brian Ryckeman svømme i 25 kilometer havsvømming i et mesterskap i juli. Foto: AFP/ JOSEP LAGO
NY GREN: Havsvømming blir en del av svømmesporten. Her ser vi belgiske Brian Ryckeman svømme i 25 kilometer havsvømming i et mesterskap i juli. Foto: AFP/ JOSEP LAGO Vis mer

Havsvømming vil noen kalle det. Andre holder seg til den engelske betegnelsen «Open water». Det er langdistansesvømming det dreier seg.

Dette blir en ny gren innen Norges Svømmeforbund, og idrettsstyret godkjente søknaden fra svømmeforbundet på sitt møte fredag.

Allerede har denne formen for svømming, som drives utendørs i åpent vann, vært populær og på det olympiske programmet, men i Norge har det ikke vært noen organisert aktivitet.

Dette blir endret nå, når idrettsstyret har gitt Per Rune Eknes og co. i svømmeforbundet grønt lys til å satse på denne grenen innen svømmesporten også her i Norge.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media