FLØYET TIL SYKEHUS:  - Et fantastisk team med leger gjennomførte en operasjon for å reparere ryggsøylen og stabilisere den, sier familien etter Amy Van Dykens bilulykke. Foto: NTB Scanpix
FLØYET TIL SYKEHUS: - Et fantastisk team med leger gjennomførte en operasjon for å reparere ryggsøylen og stabilisere den, sier familien etter Amy Van Dykens bilulykke. Foto: NTB ScanpixVis mer

Svømmestjerne brakk ryggen i bilulykke

- Ryggmargen var fullstendig gjennomskåret.

Tidligere svømmestjerne Amy Van Dyken pådro seg en ryggmargsskade da hun krasjet med en firehjulsmotorsykkel i Arizona, opplyste familien mandag.

41-åringen vant seks svømmegull i sommerlekene i 1996 og 2000.

Ulykken skjedde fredag kveld. Hun ble fløyet til sykehus og operert for brudd i 11. ryggvirvel.

- Ryggmargen var fullstendig gjennomskåret, men mirakuløst stoppet den brukne ryggvirvelen millimeter før den ville truffet pulsåren. Hun pådro seg heller ingen hodeskader, heter det i en uttalelse fra familien.

- Et fantastisk team med leger gjennomførte en operasjon for å reparere ryggsøylen og stabilisere den.

Van Dykens ektemann, tidligere NFL-spiller Tom Rouen, var sammen med henne da hun skadet seg og trøstet henne mens de ventet på helikopteret.

- Timer etter operasjonen våknet Amy og opptrådte på sin vanlige sprudlende måte. Hun har tilbrakt de siste 24 timene med å underholde familien og pleierne i intensivavdelingen, står det i meldingen.

Van Dyken vant to individuelle gull og to stafettgull i Atlanta-lekene i 1996 og to stafettgull i Sydney-lekene fire år senere.

(NTB)