<strong> Syk:</strong>  Sun Yang måtte stå over 1500 meter fri grunnet sykdom. Foto: Michael Dadler/Reuters
Syk: Sun Yang måtte stå over 1500 meter fri grunnet sykdom. Foto: Michael Dadler/Reuters Vis mer

Svømmestjernen avblåser ryktene om at han måtte stå over finalen etter slagsmål: - Jeg følte meg ikke bra i hjertet

Medisinske årsaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spekulasjonene svirret heftig da kinesiske Sun Yang ikke stilte til start på gårsdagens 1500-meter fri under svømme-VM i Russland. Nettstedet Swimswam meldte at storfavoritten var havnet i slosskamp med brasilianske utøvere og trenere.

Han er både verdensrekordholder og olympisk mester på distansen, og det kom derfor som en overraskelse da han valgte å stå over.

- Hjerteproblemer Nå kommer det imidlertid fram at utøveren sliter med hjerteproblemer, og derfor ikke var i stand til å konkurrere. Talentet skal ha merket smerter under oppvarmingen.

- Etter 800-meteren, følte jeg meg ikke bra i hjertet. Jeg følte ubehag under oppvarmingen i dag, så jeg måtte gi opp ideen om å konkurrere, sa Yang ifølge NTB.

Den italienske tittelforsvareren Paltrinieri gikk til topps på 1500-meteren i Yangs fravær. Han vant foran Connor Jaeger fra USA og Ben Treffers fra Australia på mesterskapets siste dag.

Skeptisk nordmann Historiene om slåssing har også nådd de andre utøverne, deriblant norske Henrik Christoffersen. Nordmannen er skeptisk til ryktene.

- Rykter er bare rykter, men om det stemmer er jeg selvfølgelig ikke imponert, sier Christoffersen til NRK.

Verken Sun Yang eller hans representanter har enda uttalt seg om saken, som har blitt fyldig dekket i kinesiske medier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer