Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svømmetopp inn i kampen om presidentverv

Rognlien gir seg i juni.

 VIL TA OVER SOM PRESIDENT:  Per Rune Eknes.  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VIL TA OVER SOM PRESIDENT: Per Rune Eknes. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Svømmepresident Per Rune Eknes ønsker å gjøre en jobb for å snu omdømmet til norsk idrett. Han er blant kandidatene til å bli ny idrettspresident, melder Bergensavisen.

Børre Rognlien gir seg som idrettspresident på idrettstinget i juni. Jobben med å finne hans erstatter er godt i gang, og håndballforbundets Tore Tvedt blir sett på som en av de største favorittene. Nå får han imidlertid kamp fra svømmeleiren.

Eknes er mangeårig president i Norges Svømmeforbund, og det er styret i dette forbundet som har spilt ham inn som kandidat.

52-åringen har allerede vært inne på intervju, og han er tydelig på at han ønsker å gjøre en forskjell.

- Prosessen omkring OL-søknaden, Petter Northug-saken, det er gud bedre meg nok av negative ting å peke på. Jeg vil gjerne gjøre en jobb for å få opp omdømmet til norsk idrett, sier han til BA.

Folkelig I løpet av perioden som president, har Rognlien fått kritikk for å være for lite folkelig - noe Eknes er helt uenig i.

- Faktum er at du skal lete lenge etter en mer folkelig type enn ham.

Likevel er det et tydelig skille mellom Rognlien og Eknes. Sistnevnte er kjent for å prate rett fra leveren.

- Mine kvaliteter får andre uttale seg om, men ja, jeg er en type som ikke liker å gå rundt grøten. Jeg er direkte og rett fram. Folk får ta meg som jeg er, men min erfaring er at alle er av kjøtt og blod, og det går an å snakke med alle, sier han.

Valgkomiteens innstilling kommer tidligst etter påske, har komitéleder Tove Paule tidligere sagt til NTB. Idrettstinget er i år lagt til Trondheim og går fra 5. til 7. juni.

(NTB)