<strong>SATSER FRISKT:</strong> Et år etter at urokråka og OL-mesteren Sun Yang fra Kina sonet en hemmelig utestengelse for doping, satser han friskt på fire øvelser i VM, som starter i Russland denne uken. Foto: AFP PHOTO / FILES / PHILIPPE LOPEZ
SATSER FRISKT: Et år etter at urokråka og OL-mesteren Sun Yang fra Kina sonet en hemmelig utestengelse for doping, satser han friskt på fire øvelser i VM, som starter i Russland denne uken. Foto: AFP PHOTO / FILES / PHILIPPE LOPEZ Vis mer

Svømmingens urokråke sonet hemmelig dopingdom. Ett år senere satser han på fire øvelser i VM

Hjerteproblemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et år etter at urokråka og OL-mesteren Sun Yang fra Kina sonet en hemmelig utestengelse for doping, satser han friskt på fire øvelser i VM, som starter i Russland denne uken.

Den tidligere OL-vinneren som også vant tre VM-gull i Barcelona i 2013, ventes å svømme 200, 400, 800 og 1500 meter fri i VM i Kazan, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Han er litt av en idrettshelt på hjemmebane i Kina, men likevel har han lagt seg ut med myndighetene og regnes for å være litt av ei urokråke. Ryktet hans er frynsete både i og utenfor det folkerike landet.

I november i fjor ble det kjent at Sun hadde sonet en tre måneders utestengelse i forbindelse med en dopingsak. Straffen var sonet før han stilte i Asialekene og vant tre nye seirer.

Medisinbruk Årsaken til utestengelsen skal skyldes medisiner Sun brukte for hjerteproblemer. Trolig er det derfor straffen ikke ble hardere enn tre måneder, og nå skal han være tilbake for fullt.

Men det er ikke første gangen han har vært utestengt. I 2013 ble han satt på sidelinjen i seks måneder og også sendt i fengsel for en kort periode for å ha kjørt uten sertifikat. Det ble oppdaget etter at Porschen han eier ble påkjørt av en buss.

23-åringen kom også i en offentlig krangel med treneren sin, etter at Zhu Zhigen mente at et forhold Sun hadde til en flyvertinne gikk utover den sportslige satsingen hans.

Nå er han på vei tilbake både som helt og toppsvømmer etter at han offentlig gikk ut og fortalte at amerikaneren Michael Phelps inspirerte ham til å sikre nye triumfer.

51 utøvere Kina sender 51 svømmere til VM i russiske Kazan med Sun Yang som en av de fremste. Han holder verdensrekorden på 1500 meter, og den nye treneren hans, Zhang Yadong, mener han er nesten like god som han var da han var på høyden av karrieren sin for noen få år siden.

Flere av de hardeste konkurrentene hans er også ute av VM på grunn av skader, og det gjør Suns sjanser til å sikre enda flere gullmedaljer i den allerede velfylte samlingen ganske mye større.

På kvinnesiden i mesterskapet ligger de største kinesiske forventningene hos OL-mester Ye Shiwen.

(NTB)


Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1450 lag fra rundt 60 nasjoner!

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer