TO NYE USA-GULL: Michael Phelps vinner her 200 meter butterfly i det amerikanske mesterskapet i California. Foto: AP/Mark J. Terrill
TO NYE USA-GULL: Michael Phelps vinner her 200 meter butterfly i det amerikanske mesterskapet i California. Foto: AP/Mark J. TerrillVis mer

Svømte «fryktelig» - satte rekord

Phelps tok sin 49. USA-tittel.

||| Michael Phelps svømte «fryktelig», det mente han i alle fall selv, men satte likevel rekord i antall amerikanske mesterskapstitler.

Han vant både 200 meter fri og 200 meter butterfly i det amerikanske svømmemesterskapet i går.

 Dermed er han oppe i 49 amerikanske mesterskapstitler totalt, og samtdiig  slettet han Tracy Caulkins gamle rekord med 48 titler fra listene en gang for alle. Men svømmingen var Phelps ikke fornøyd med.

- «Fryktelig», var han første kommentar etter at den 49. tittelen var sikret.

Han svømte inn til 1.56,00 og sa etter løpet som han vant med en kroppslengde, at han følte seg elendig.

Svømmeren som vant åtte OL-gull i Beijing, slo Ryan Lochte med noen små centimetere på 200 meter fri før han satte rekorden i antall mesterskap, men det var mager trøst for ham, for innsatsen i vannet sto til stryk. Det mente han selv.

Phelps sa at han nå må betale prisen for at han ikke har trent så seriøst og mye som han burde ha gjort.

Han har slappet av på treningen og ikke vært så mye i bassenget i det siste, men treneren hans, Bob Bowman, mener han er blitt mer voksen, og nå øyner både Bowman og Phelps OL i London i 2012.

(NTB-Reuters)

START: Phelps fotografert ut fra blokka i finalen. Foto: AP/Mark J. Terrill
START: Phelps fotografert ut fra blokka i finalen. Foto: AP/Mark J. Terrill Vis mer