Svømte i bæsj: - Motbydelig

Erica Sullivan (19) avslører at hun har slitt med vanskelige forhold i oppladningen til OL.

SØLV: Amerikanske Erica Sullivan jublet for medaljen på 1500 meter fri. Foto: NTB
SØLV: Amerikanske Erica Sullivan jublet for medaljen på 1500 meter fri. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Amerikanske Erica Sullivan svømte inn til sølv bak lagvenninne Katie Ledecky på kvinnenes 1500 meter fri i formiddag.

I etterkant av prestasjonen var ikke 20-åringen fra Las Vegas, som tok sin første OL-medalje i dag, nådig overfor treningsforholdene hun har måttet takle i oppladningen til mesterskapet.

- Alle har slitt det siste året. På et tidspunkt i fjor måtte jeg svømme i et basseng i en bakgård, og jeg måtte også svømme i Lake Mead. Hvis noen ikke kjenner til Lake Mead: Det er helt motbydelig, fortalte hun.

Ande-problem

Leak Mead er en menneskeskapt innsjø som ligger i skyggen av demningen Hoover Dam - vest i USA. Innsjøen er drøye 50 kilometer fra Las Vegas, og sikrer vann til flere delstater i USA.

- Kan du utdype litt om hva som er så motbydelig med vannet der?

- Nå skal du høre, sier Sullivan til stor latter fra salen:

Hun fortsetter:

- Du kjenner kanskje til Hoover Dam? Lake Mead er bare et lite basseng av andebæsj. Det er et møkkete gjørmevann. Det er bæsj overalt. På en god dag er vannet brungrønt. Det er bare ekkelt. Det var et punkt der i fjor hvor vi ble bitt av små parasitter hver gang vi svømte. Hele kroppen var full av bitt etter at vi kom opp igjen. Det var ekkelt, men samtidig gjorde det meg sterkere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer