Svømte i bæsj: - Motbydelig

Erica Sullivan (19) avslører at hun har slitt med vanskelige forhold i oppladningen til OL.

SØLV: Amerikanske Erica Sullivan jublet for medaljen på 1500 meter fri. Foto: NTB
SØLV: Amerikanske Erica Sullivan jublet for medaljen på 1500 meter fri. Foto: NTB Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Amerikanske Erica Sullivan svømte inn til sølv bak lagvenninne Katie Ledecky på kvinnenes 1500 meter fri i formiddag.

I etterkant av prestasjonen var ikke 20-åringen fra Las Vegas, som tok sin første OL-medalje i dag, nådig overfor treningsforholdene hun har måttet takle i oppladningen til mesterskapet.

- Alle har slitt det siste året. På et tidspunkt i fjor måtte jeg svømme i et basseng i en bakgård, og jeg måtte også svømme i Lake Mead. Hvis noen ikke kjenner til Lake Mead: Det er helt motbydelig, fortalte hun.

TOPPEN: Lake Mead ligger nedenfor demningen Hoover Dam. Foto: NTB
TOPPEN: Lake Mead ligger nedenfor demningen Hoover Dam. Foto: NTB Vis mer

Ande-problem

Leak Mead er en menneskeskapt innsjø som ligger i skyggen av demningen Hoover Dam - vest i USA. Innsjøen er drøye 50 kilometer fra Las Vegas, og sikrer vann til flere delstater i USA.

- Kan du utdype litt om hva som er så motbydelig med vannet der?

- Nå skal du høre, sier Sullivan til stor latter fra salen:

VIRALT: To filippinske stupere tok nettet med storm i 2015. Vis mer

Hun fortsetter:

- Du kjenner kanskje til Hoover Dam? Lake Mead er bare et lite basseng av andebæsj. Det er et møkkete gjørmevann. Det er bæsj overalt. På en god dag er vannet brungrønt. Det er bare ekkelt. Det var et punkt der i fjor hvor vi ble bitt av små parasitter hver gang vi svømte. Hele kroppen var full av bitt etter at vi kom opp igjen. Det var ekkelt, men samtidig gjorde det meg sterkere.

GULL OG SØLV: Erica Sullivan og Katie Ledecky. Foto: NTB
GULL OG SØLV: Erica Sullivan og Katie Ledecky. Foto: NTB Vis mer

Det amerikanske laget er langt fra alene om å ha slitt med å trene i klorvann det siste året. Også de norske OL-håpene sleit med at svømmebassengene i Norge var stengt i lang tid.

Endelig gull

Amerikanske Katie Ledecky slo Sullivan og sikret sitt første OL-gull i Tokyo.

Hun serverte bragden 65 minutter etter at hun hadde skuffet stort i finalen på 200 meter fri, og brast i gråt på pressekonferansen over den nye gullmedaljen og hva den betyr:

- Det er mye kraft i gullmedaljen. Jeg har opplevd mye gjennom åra. Jeg har hatt med meg medaljene til barnesykehus eller til skadde soldater tidligere, og ansiktet deres lyser opp når de ser gullmedaljen. Å kunne få andre til å smile betyr mer for meg enn noe annet. Jeg ville ha denne gullmedaljen, så jeg hadde muligheten igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer