BEST: Therese Johaug har vært helt overlegen på distanse så langt i årets sesong. Foto: Bildbyrån
BEST: Therese Johaug har vært helt overlegen på distanse så langt i årets sesong. Foto: BildbyrånVis mer

Johaug vant 10-kilometeren foran Østberg i Davos

SVT-profilen: - Börjar nästan bli enformigt

Therese Johaug bare fortsetter å gjøre som hun vil i verdenscupen. Søndag tok hun sin femte distanseseier av fem mulige med triumfen på 10-kilometeren i Davos.

- Det börjar nästan bli enformigt.

Slik oppsummerte SVTs mangeårige kommentator Jacob Hård situasjonen i kvinnelangrenn etter at Therese Johaug fortsatte seiersrekken sin.

Konkurrentene ble nok en gang satt i skyggen av skidronningen fra Dalsbygda. Hun slo lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg med 12,1 sekunder. Krista Pärmäkoski fra Finland tok tredjeplassen.

Johaug føk ut fra start og satte standarden umiddelbart. På de første kilometerne var det bare Østberg som var i nærheten, men greide ikke å holde tritt utover i skøyterennet.

- Løypene her er skikkelig harde så jeg måtte jobbe hardt med meg selv hele veien, sier Johaug til FIS etter rennet.

Seieren er Johaugs 48. i verdenscupen og hennes femte etter comebacket. Hun har hittil i vinter vunnet sju av åtte renn hun har gått. Der er bare etter sprinten på Lillehammer 30-åringen ikke har stått øverst på podiet. På distanse har hun vunnet alt (fem renn i verdenscupen og to under den nasjonale sesongåpningen).

- Det er kjempegøy at Ingvild tar andreplassen. Hun var ikke langt bak meg i dag, fortsatte 30-åringen.

Godt fornøyd Østberg

Mens det skilte 7,1 sekunder mellom de to halvveis, var luken økt til 14,2 med underkant av to kilometer igjen.

Østberg gjør stort sett alltid gode renn i Sveits og Davos. Sju av hennes elleve verdenscupseire har kommet i alpelandet. Etter å ha blitt grundig slått forrige helg, var Gjøvik-jenta fornøyd med å være nærmere Johaug ved denne anledningen.

- Jeg fortsetter å stortrives i Davos. Jeg kjente at det fungerte godt. 12 sekunder bak er jeg veldig godt fornøyd. Jeg er veldig mye nærmere enn på Beitostølen, sier Østberg til TV2 etter rennet.

Tung dag for de andre norske

Forrige helg smadret Johaug alle med et superløp på Beitostølen. Da slo hun toer Charlotte Kalla med godt over ett minutt. Forkjølelse stoppet Kalla fra å ta turen til den sveitsiske høyden. Dermed var Ebba Andersson svenskenes trumfkort i søndagens skøyterenn, men greide ikke å ta seg opp på pallen denne gangen.

Ragnhild Haga, Kari Øyre Slind, Silje Øyre Slind, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng gikk også søndagens renn.

For Haga ble det en tyngre dag enn hun på forhånd hadde håpet. Den regjerende olympiske mesteren ble bare nummer elleve.

Kari Øyre Slind endte på 24. plass, Silje Øyre Slind på 25. plass og Tiril Udnes Weng ble nummer 26.

Lotta Udnes Weng falt underveis i sitt løp og ble til slutt nummer 35.