Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Swansea-treneren er full av beundring overfor Rodgers

I kveld møtes de på Anfield.

LIKER RODGERS: Swansea-trener Garry Monk svømmer motstrøms og tror Brendan Rodgers er riktig mann til å få Liverpool på rett kjøl. Mandag møtes de på Anfield. Foto: REUTERS/Rebecca Naden
LIKER RODGERS: Swansea-trener Garry Monk svømmer motstrøms og tror Brendan Rodgers er riktig mann til å få Liverpool på rett kjøl. Mandag møtes de på Anfield. Foto: REUTERS/Rebecca Naden Vis mer

Swansea-trener Garry Monk svømmer motstrøms og tror Brendan Rodgers er riktig mann til å få Liverpool på rett kjøl. Mandag møtes de på Anfield.

Monk var Swansea-kaptein da Brendan Rodgers nøt stor fremgang som walisernes manager. Etter at Rodgers forsvant til Liverpool, og hans erstatter Brian Laudrup etter hvert var ferdig i Swansea, sto den tidligere midtbanekrigeren klar for å ta over manager-roret. Det takker han blant andre vennen Rodgers for.

- Bare se hva han har fått til. Fra tiden i Reading og Watford, via Swansea og til nå å være manager i Liverpool. Han er definitivt til inspirasjon for sånne som meg, sier Monk til The Guardian.

Monk forteller at han har jevnlig kontakt med sin tidligere sjef, både om fotball og hverdagslige ting. Men mandag kveld legges vennskapet til side. Da handler det om Premier League-poeng og fortsatt å henge med i kampen om mesterligaplassene.

Tror på Rodgers Swansea har kommet godt fra åpningen av årets Premier League, mens Liverpool, de høye forventningene tatt i betraktning, har holdt litt mer urent trav. Merseyside-klubben ligger på 10.-plass med 25 poeng, tre poeng bak Swansea på 8.-plass.

Svake Liverpool-resultater har ført til rop fra både øst og vest om at «Prosjekt Rodgers» har sett sine beste dager. Det er ikke Monk enig i.

- Han er en av de mentalt sterkeste personene jeg vet om. Før seieren mot Burnley (2. juledag) uttalte han at det kun var ni poeng opp til 4.-plassen, og jeg vet det er den han sikter seg inn på. Han er perfekt for den jobben, sier Swansea-manageren.

Swansea kommer til Anfield med selvtillit etter 1-0-seier mot Aston Villa 2. juledag. Liverpool slo Burnley med samme sifre på engelsk fotballs nasjonaldag.

Can på stopperplass? I kampen mot Burnley ble Emre Can byttet inn for en skadd Kolo Touré ved pause. Den tyske U21-landslagsspilleren er opprinnelig å se på den sentrale midtbanen, men løste rollen som midtstopper med bravur.

Nå sier Brendan Rodgers at Can blir en viktig mann i Liverpools jakt på en bedre annen halvdel av sesongen.

- Han spilte midtstopper i en av kampene jeg så ham i før vi signerte ham. Da han kom inn mot Burnley, ga han oss trygghet og fysikk. Hans innflytelse på laget kommer bare til å bli større jo lengre sesongen blir, sier han til Liverpool Echo.

Mandagens kamp blir Rodgers' sjette møte med gamleklubben i alle turneringer etter at han ble Liverpool-manager sommeren 2012. Han har ennå til gode å tape.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media