Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Swanseas tre drømmeminutter robbet Arsenal for poengene

Snudde 0-1 til 2-1.

TRE POENG: Swansea brukte tre minutter på å sette to mål - nok til å ta hjem alle tre poengene mot Arsenal. Her feires Gylfi Sigurdssons perle av et frisparkmål. Foto. EPA/DIMITRIS LEGAKIS
TRE POENG: Swansea brukte tre minutter på å sette to mål - nok til å ta hjem alle tre poengene mot Arsenal. Her feires Gylfi Sigurdssons perle av et frisparkmål. Foto. EPA/DIMITRIS LEGAKIS Vis mer

• Swansea - Arsenal 2-1 (0-0)

(Dagbladet): Med poeng i dag ville Arsenal ha sjansen til å klatre til fjerdeplassen på tabellen.

Etter en laber første omgang fra London-laget, hevet de seg i andre omgang og scoret. Så hadde Swansea tre svært effektive minutter, der de scoret to mål og med det snudde kampen.

Swansea styrte Swansea tok sakte over trøkket, og hadde noen gode sjanser etter tjue minutters spill. Swansea var dyktige framover, men fikk ikke ballen i mål på de store sjansene.

Minuttene før pause fikk Arsenal imidlertid opp farten, og hadde en kjempesjanse ved Danny Welbeck, som skjøt fra 20 meter.

Ingen av lagene fikk hull på byllen før pause, men det var altså Swansea som styrte kampen mot et i perioder blekt Arsenal.

Sanchez-scoring Arsenal hadde flere gode sjanser utover i kampen, blant annet ved Santi Cazorla og Alexis Sanchez. Regnet begynte etterhvert å plaske ned i Swansea.

Og etter en drøy time tok Arsenal ledelsen ved Sanchez. Det var et raskt angrep, der Danny Welbeck satte fart langs høyresiden. Han fintet bort en Swansea-forsvarer, før han kunne legge ballen bort til Sanchez som kunne feie den i mål.

Tre drømmeminutter Et kvarter før slutt fikk Swansea frispark 25 meter fra mål. Det skulle Gylfi Sigurdsson ta. Han satte ballen rett i nettet bak Sczcesny.

- Det var spesielt å score i dag, fordi vi slo tilbake etter å ha ligget under. Det var en fantastisk kamp. Det var fantastisk å score, men det handler om å vinne kampen, sier målscoreren til BBC.

Så ble det et par marerittminutter for Arsenal: Swansea tok ledelsen to minutter etterpå, da Gomis var høyest på et innlegg. Han headet ballen i mål.

Dermed ble det tre poeng på hjemmelaget.

- I dag viste vi karakter. Det handler om å tro. Vi snakket om det før kampen, og i dag viste vi hva vi var gode for, sier Swansea-manager Garry Monk til BBC.

SCORET: Alexis Sanchez. Foto: AP Photo/Nick Potts/PA
SCORET: Alexis Sanchez. Foto: AP Photo/Nick Potts/PA Vis mer

Manageren fortsatte:

- Nå har vi slått Manchester United og Arsenal, men vi tenker bare på neste kamp.  Vi jobbet hardt på treningsfeltet og det gir resultater.

Tung kveld For Arsenal-manager Arsene Wenger ble den en tung kveld.   Avstanden opp til serieleder Chelsea er tolv poeng. 

Drømmen om gull ser ut til å glippe. Opp til Champions League-plass er det bare ett.

- Vi kastet bort poengene i dag, sier en skuffet Wenger til BBC.

Den franske manageren fortsetter:

- Det er vanskelig å forklare hvordan vi mistet ledelsen i dag.  Vi hadde kontroll, men de ga aldri opp og vant noen viktige dueller midt på banen.  Jeg er bekymret over at vi slipper inn målene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media