Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Swanseas utskjelte innbytter trodde han ble helt, men dramaet var ikke over

City slo tilbake på overtid.

SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Wilfried Bony feiret sammen med servitør Jesus Navas og David Silva etter sitt 1-0-mål. Foto: Scanpix
SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Wilfried Bony feiret sammen med servitør Jesus Navas og David Silva etter sitt 1-0-mål. Foto: Scanpix Vis mer

• Manchester City - Swansea 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Etter bare to seirer på sine seks siste Premier League-kamper, vant Manchester City i ettermiddag 2-1 hjemme mot Swansea. Matchen var verken finspilt eller spesielt underholdende, men etter en overraskende avslutning på oppgjøret sikret blåtrøyene seg tre viktige poeng i tetstriden.

Wilfried Bony, som spilte halvannen sesong i Swansea fra sommeren 2013 til januar 2015, løp seg først fri fra markeringen til bortelagets kaptein Ashley Williams og stanget en corner fra Jesus Navas kontant i mål i første omgang. Lenge så det også ut til å bli den eneste scoringen på Eithad, men det var inntil innbytter Bafetimbi Gomis sjokkerte hjemmepublikummet med en nådeløs scoring på overtid.

Swansea-leirens jubel var enorm, men City ga imidlertid ikke opp. Bare sekunder seinere resulterte det i en avgjørende involvering av Yaya Touré. Ivorianeren dro av et par mann, før han banket ballen via lagkamerat Kelechi Iheanacho og i mål.

- Kan bli hele forskjellen På sidelinjen sto City-manager Manuel Pellegrini. Og det var ikke vanskelig å se hvor mye scoringen betydde.

TV 2-ekspert Erik Thorsvedt mener også at målet kan bli avgjørende når man teller opp antall poeng ved sesongslutt.

- Det er sånne ting som gjør at du går helt til topps. Det er vanskelig å skru om (etter en scoring imot på overtid), men det er da du trenger de enkeltspillerne som står frem. Du kan gjerne si det er litt flaks, men det skjer noe. De har evnen til å tvinge frem noe som gjør at du får tre poeng i stedet for ett. Det kan bli hele forskjellen, sier Thorstvedt.

Personlig feil Den dramatiske avslutningen oppsto etter at Bony fant veien til nettet før sidebyttet. Målet kom i kjølvannet av et par store muligheter for Swansea, som ble ledet av Alan Curtis etter at Garry Monk fikk sparken som manager for waliserne tidligere i uka.

Curtis gjorde blant annet en markant endring i lagoppstillingen fra sist kamp.

Ut gikk den stasjonære spissen Bafetimbi Gomis og inn kom lettbeinte Wayne Routledge. Taktikken var helt klart å forsøke å utnytte bakrommet som City-forsvaret etterlot seg.

Etter bare fire minutter var Routledge også alene med Joe Hart, men keeperen reddet med en sterk benparade. Også ellers i førsteomgangen lykkes Swansea godt med kampplanen, noe som gjorde sitt til at City knapt skapte noen farligheter. Derfor var det nok desto bitrere for Swanseas vikarierende manager at det første baklengsmålet kom på en personlig feil av lagets kaptein.

Viktige poeng Selv om Manchester City holdt på å rote bort to poeng på slutten, gjør det lite da seieren likevel ble sikret. Etter at Pellegrinis mannskap tapte 2-0 borte mot Stoke i forrige serierunde, legger de nå press på de andre tetlagene.

Før Leicester og Arsenal har spilt denne runden, ligger City på delt førsteplass sammen med førstnevnte lag. For Swanseas del er situasjonen en helt annen:

Hvittrøyene står bare med én seier på de siste 12 kampene, noe som gjør at laget ligger på 15. plass i skrivende stund.

VIKARIERTE: Etter at Garry Monk fikk sparken som Swansea-manager tidligere i uka, ledet Alan Curtis laget mot City. Foto: Scanpix
VIKARIERTE: Etter at Garry Monk fikk sparken som Swansea-manager tidligere i uka, ledet Alan Curtis laget mot City. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media