Swift sparket i gang byderbyet

Oppgjøret mellom Lyn og Vålerenga våknet ikke før VIFs Per Egil Swift sparket ned en gammel lagkamerat.

- Jeg må bare beklage. Jeg mista kontrollen over situasjonen og kom for seint inn i duellen, innrømmer Vålerengas Per Egil Swift.

Den tidligere Lyn-kapteinen gikk en anelse varm og planta skoknottene i brystet til Kristian Flittie Onstad, som måtte gå av banen etter 23 minutter. Per Egil Swift led raskt samme skjebne da dommeren løftet det røde, og midtbanespilleren måtte konstatere at møtet med gamlegutta ikke ble slik det skulle. Selv voksne menn gjør barnslige fotballfeil:

- Jeg var nok litt ekstra tent. Det er alltid spesielt å møte gamleklubben, men jeg ønsket det ikke slik, sier Swift.

- Ikke i form

Aldri så galt, at det ikke er godt for noe: Etter nedsparkingen steg temperaturen i Vallhall. Vålerenga var bedre enn motstanderne fra Oslo vest kampen igjennom, men gjorde lite med inntrykket av at hovedstaden har to tippeligalag i vinterdvale.

- Vi er ikke i toppform og svinger mye i prestasjoner, mener VIF-trener Kjetil Rekdal som nå skal rette søkelyset mot UEFA cup-kampen mot Newcastle om drøye to uker.

- Skal vi ha en sjanse der, må vi ha fullklaff i to kamper, sier Rekdal.

Det var de ikke i nærheten av i går, og da blir det gjerne tap - selv mot et begredelig Lyn-lag.

- Viktigst mot Vålerenga

Kampens eneste scoring sto svenske Peter Markstedt for. Lyns temposvake tanksenter hadde ikke vært i nærheten av noe som helst i 57 minutter - da dunket han ballen i krysset fra 25 meter. Trener Espen Olafsen lot seg likevel ikke overbevise av gutta sine:

- På en skala fra 0 til 10, presterer vi til 2. Dette var en svak kamp, mener Olafsen som likevel ikke har noe imot å sette en Vålerenga-fjær i den ferske trenerhatten.

- Det er alltid viktig å vinne, men det er spesielt viktig å vinne mot Vålerenga, smiler Olafsen som på tross av at han er ute etter 2- 3 nye offensive spillere, kunne glede seg over 17 år gamle Colo Halit. Den unge svensken har kvaliteter som kan gjøre han til en hit i årets Tippeliga.

Etter kampen i går ringte Per Egil Swift Lyn-ledelsen for å beklage og forsikre seg om at alt var i orden med Onstad. 32-år gamle Swift var flau over nedsparkingen, men angrer ikke på klubb-byttet:

Piping preller av

- Jeg er veldig fornøyd med at jeg byttet til Vålerenga.

Selv om han måtte tåle en liten pipekonsert og noe skjellsord fra Lyn-fansen, gleder Swift seg til neste byderby.

- Slike ting preller av. Nå har jeg unnagjort den første kampen mot Lyn, og det verste er over.

LYNKJAPP UTVISNING: Etter bare 23 minutter ble det litt for opphetet for VIFs Per Egil Swift i møtet med gamle lagkamerater.