Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Swift stoppet Edvalds seiersrekke i Tour of Britain

- Hovedmålet var å beholde ledertrøya.

GREP OM LEDERTRØYA: Edvald Boasson Hagen måtte se seg slått i spurten av Katusha-rytterne Ben Swift og Filippo Pozzato, men sikret seg fire bonussekunder og en trygg ledelse foran morgendagens avsluttende etappe i Tour of Britain.Foto: SCANPIX/AP Photo/PA, Martin Rickett
GREP OM LEDERTRØYA: Edvald Boasson Hagen måtte se seg slått i spurten av Katusha-rytterne Ben Swift og Filippo Pozzato, men sikret seg fire bonussekunder og en trygg ledelse foran morgendagens avsluttende etappe i Tour of Britain.Foto: SCANPIX/AP Photo/PA, Martin Rickett Vis mer

||| (Dagbladet.no): Rabobank-rytter Laurens Ten Dam skrev om et klassisk Gary Lineker-sitat da han skulle uttrykke sin frustrasjon over Edvald Boasson Hagens herjinger i Tour of Britain:

«Sykkel er en sport der en gjeng ryttere stiller til start, før Edvald Boasson Hagen vinner til slutt. Det er ikke morsomt lenger.», skrev Ten Dam på sin Twitter-profil etter nordmannens fjerde strake etappeseier i går ettermiddag.

I dag ble Rabobank-rytteren bønnhørt, selv om det var to Katusha-ryttere som henviste Columbia-rytteren til en tredjeplass på dagens etappe fra Hatherleigh til Yeovil.

Et godt spurtopptrekk fra Filippo Pozzato dekket bordet for hjemmefavoritten Ben Swift, som dermed ble årets første britiske etappevinner i rittet.

Etter å ha forsynt seg grådig av førsteplassene hele uka igjennom, ser ikke Boasson Hagen noen grunn til å være skuffet over at noen omsider var i stand til å bryte seiersrekka.

- Hovedmålet på etappen var å beholde trøya. Derfor depper jeg ikke selv om det ikke ble en ny etappeseier. Laget jobbet knallhardt, og vi hadde relativt god kontroll, sier Boasson Hagen.

Plasseringen ga nordmannen fire verdifulle bonussekunder i kampen om sammenlagtseieren, noe som betyr at han har 23 sekunder å gå på ned til Kai Reus på annenplass foran morgendagens avsluttende etappe i London.

Rabobank-rytter Reus ble forøvrig nummer sju på dagens etappe, og endte dermed uten bonussekunder, men holder annenplassen to sekunder foran tyske Martin Reimer fra Cervélo.

Remme i brudd

Boasson Hagens Columbia-lag brukte mye krefter på å kjøre inn et brudd på dagens etappe, som blant annet Joker Bianchis Stian Remme og årets britiske mester, Kristian House, var en del av.

På det meste var ledelsen på litt over fem minutter før Columbia-laget satte fart på hovedfeltet, og gradvis inn mot målgangen i Yeovil ble avstanden redusert. Dermed var bruddkameratene etterlatt sjanseløse mot et hovedfelt innstilt på massespurt der Boasson Hagen jaktet sin femte strake etappeseier.

Med tredjeplass i mål, koblet Boasson Hagen også et godt grep om poengkonkurransen, som han leder 13 poeng foran australske Chris Sutton. Mye skal gå galt om 22-åringen ikke sitter igjen som vinner av begge konkurranser etter det han forventer blir et reint gateløp i hovedstadens gater.

— Det blir et rent gateløp. Jeg er ganske bra teknisk, så dette bør gå bra. Jeg får håpe at det blir tørt vær og at vi unngår uhell. Det er spådd litt regn, men ellers har været under dette rittet vært overraskende bra, sier Boasson Hagen.


Allerede nevnte Remme satt med i hovedfeltet sammen med Lars Petter Nordhaug og Frederik Wilman, men alle endte et stykke ned på resultatlistene. Alexander Kristoff og Sondre Gjerdevik Sørtveit kom inn med hver sin smågruppe henholdsvis 1.12 og 4.10 bak vinneren Swift.

Remme er den best plasserte av Joker Bianchi-rytterne på en 27.-plass - 58 sekunder bak Boasson Hagen.

PS! Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaugs arbeidsgiver fra nyttår, Team Sky, ble i dag innvilget Pro Tour-lisens for de neste tre sesongene. Det betyr at det nyopprettede laget får innpass i alle de store rittene, som Tour de France. Det har også blitt spekulert i at den britiske stjernerytteren Bradley Wiggins har blitt kjøpt fri fra Garmin-laget for 20 millioner kroner, men Garmins sportsdirektør Jonathan Vaughters understreker at Wiggins er under kontrakt også i 2010. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling