Lager returordning for fluorsmøring:

Swix lover å rydde opp

Swix tar radikale fluorgrep og legger om produksjonen, utviklingen, håndteringen og kontrollen med fluorsmøringen.

TAR GREP: Konstituert adm. dir. i Swix-eieren Brav, og styremedlem Vegard Ulvang, forteller om hva de gjør for å føre Swix inn i en fluorfri smøringsframtid. Foto: Nina Hansen
TAR GREP: Konstituert adm. dir. i Swix-eieren Brav, og styremedlem Vegard Ulvang, forteller om hva de gjør for å føre Swix inn i en fluorfri smøringsframtid. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Swix har fått mye kritikk i kjølvannet av Dagbladets serie om fluor i skismøring, «Glidens Pris», men serien har også vært en vekker for dem.

Onsdag fortalte Swix-eier og leder av etikk-rådet i Norges oljefond, Johan H. Andresen, at Brav-konsernet legger om rutinene for kontroll av underleverandører, også i Europa, fordi de ble overrasket over Dagbladets avsløringer av forholdene på den italienske fabrikken som produserte fluoren deres.

Og ikke minst fordi de som verdens største produsent av skismøring er nødt til å forholde seg til det ferske fluorforbudet som ble vedtatt av det internasjonale skiforbundet, FIS, i høst.

Forbudet innebærer at all fluorsmøring i skirenn helt ned til kretsnivå i Norge og resten av verden blir forbudt å bruke fra neste sesong. Det gjorde at Swix kastet om på utviklingen og produksjonen av skismøring allerede før jul.

Framskynder fluorfrihet

I utgangspunktet hadde Swix som mål å være fluorfrie i produksjonen av skismøring fra sesongen 2022, forteller selskapet. Nå tar de mål av seg til å være det allerede neste år.

- Når det gjelder festeprodukter beholder vi den gamle serien som alltid har vært fluorfri, sånn som Blå Extra og Universal klister, men så lager vi en ny pro-serie som også er fluorfri, og som skal dekke konkurransebehovene, sier konstituert administrerende direktør i Brav, som eier Swix, Åge Skinstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer