SIKTER MOT VM I 2016: Skiskytterne får ny sponsor inn mot VM på hjemmebane om tre år.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SIKTER MOT VM I 2016: Skiskytterne får ny sponsor inn mot VM på hjemmebane om tre år. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Swix overtar skiskytterne

Rullering blant vintersponsorene. Odlo helt ute.

(Dagbladet): Etter det Dagbladet erfarer mister Swix langrennslandslaget til Helly Hansen etter neste sesong. For å kompensere tapet går Swix inn som hovedsponsor for skiskytter-landslaget i stedet.

I dag presenterte skiskytterforbundet Swix som sin nye utstyrssponsor.

- Vi er stolte av å kunne offentliggjøre sponsoravtalen med Norges Skiskytterforbund. Skiskyting har fått en enorm posisjon i Norge, som en følge av sterke sportslige resultater og at folk har fått øynene opp for den intense spenningen i konkurransene, sier administrerende direktør i Swix, Ulf Bjerknes, i en pressemelding.

Avtalen betyr at skiskytternes nåværende sponsor, Odlo, er helt ute av sponsingsirkuset etter at OL er over. Dagbladet får opplyst at Odlo har valgt å ikke videreføre avtalen med skisktterne fordi Ole Einar Bjørndalen og Tora Berger legger opp etter Sotsji-OL.

Skiskytterforbundet tror ikke overgangen til Swix kommer til å påvirke det siste året av sponsoratet til Odlo.

- Vi har hatt et svært godt samarbeid med vår nåværende leverandør av bekledning, og vil fortsette vårt gode samarbeid med dem til etter OL, sier generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Rakel Rauntun, i pressemeldingen.

Swix varsler også en opptrapping i satsingen på langløp.