Syk Berg får hjelp av Lyns rike onkel

Arild Berg reiser mandag til Polen for å få spesialbehandling for kvikksølvforgiftningen som har satt ham ut av spill i nesten to år. Regninga betales av Lyn-eier Atle Brynestad.

I går ble det klart at Arild Berg møter Bodø/Glimt til arbeidsrettssak 21. mai. Etter at Glimt stanset lønnsutbetalingene til den sykemeldte spilleren i vinter, skreiv Berg under for Lyn. Retten skal avgjøre om Berg fortsatt er under kontrakt med Glimt.

Nå letter Arild Berg på sløret og forklarer hvorfor han skrev under for Oslo-klubben.

Forståelse

- Jeg har blitt møtt med en forståelse av Lyn som er helt unik. Atle Brynestad har engasjert seg voldsomt i sykdomstilfellet mitt. Mandag reiser jeg ned til Polen på en spesialklinikk, og jeg er veldig optimist i forhold til å bli frisk, sier Berg til Dagbladet.

Turen blir betalt av Brynestad.

- Hvorfor har Brynestad engasjert seg så voldsomt i din sak?

- Nei, hva som er motivet hans må du spørre ham om, men han virker oppriktig interessert i helse. Jeg har ikke vært klar over akkurat denne behandlingsformen før. Det tar tid å finne ut av sånt. Dette er glimrende for meg.

Berg fikk diagnosen kvikksølvforgiftning i fjor etter flere sesonger med lange treningsavbrudd. Nå gleder han seg til å bli frisk nok til å spille fotball igjen.

- Det blir bare kondisjonstrening nå. Meningen er at jeg skal flytte ned til Oslo for å trene med Lyn når jeg blir frisk nok til å trene fotball.

Inspirert

Arild henter motivasjon hos brødrene sine i kampen om et comeback.

- Ørjan er en bra motivator for meg nå. Han holder fortsatt godt nivå som 34-åring. Nå er jeg 26, og det gir meg troen på at toget ikke har gått for meg og min karriere heller, sier han.

For konflikten med moderklubben Glimt har ikke gjort hverdagen enkel for Berg.

- Jeg ønsket jo egentlig å spille for Glimt hvis de fortsatte å betale lønna mi. Men de rådene jeg har fått fra advokaten min i NISO har vært så klare at jeg er hundre prosent sikker på at det var riktig av meg å skrive under for Lyn.

Ledelsen i Glimt overlater til advokatene å snakke om det juridiske. Sportslig leder Tor Ove Falch presiserer at de aldri har ment å stikke kjepper i hjulene for Arild Berg.

- Vi har ønsket en rask avklaring på denne saken, men de forslagene vi har fremmet overfor Lyn har ikke de vært interessert i å diskutere, sier Falch til Dagbladet.

Nå blir det i stedet rettssak om detaljene i Bergs kontrakt.

Bergs «redningsmann» Atle Brynestad.