Syk Brækhus må utsette tittelkamp

- Et stort slag for meg.

UTSATT: Cecilia Brækhus har blitt syk, og dermed utsettes tittelkampen mot franske Anne Sophie Mathis (t.h.) fra 17. mars til 21. april. Foto: Berit Roald / Scanpix
UTSATT: Cecilia Brækhus har blitt syk, og dermed utsettes tittelkampen mot franske Anne Sophie Mathis (t.h.) fra 17. mars til 21. april. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Cecilia Brækhus er syk med betennelse i mandlene. Tittelkampen i weltervekt mot franske Anne-Sophie Mathis utsettes til 21. april.

Opprinnelig kampdato var 17. mars.

- Jeg er veldig trist på vegne av alle fans som har kjøpt billett, sier Brækhus i en pressemelding.

- Dette er et stort slag for meg fordi jeg var veldig innstilt på kamp i mars. Jeg skal tilbake i trening så fort jeg kan. Dette kan være den største kampen i karrieren min, sier Brækhus.

Hun må gå på en antibiotikakur i åtte dager og er helt ute av trening for tiden.

Mathis tar forfallet på denne måten.

- Jeg håper Brækhus blir fort frisk. Jeg var klar til å slå henne 17. mars og er klar for å gjøre det i april. Dette gir henne fem uker mer til å se på tittelbeltene før de forsvinner til Frankrike, sier Mathis.

Kampen i april går i Frederikshavn.
Sykdomsforfallet fra Brækhus gjør at hele det planlagte stevnet i Arena Nord i Frederikshavn går i vasken.

- Stevnet kommer fortsatt til å gå i Arena Nord, og Viasat er innforstått at det må bli en utsettelse. Alle formaliteter er i orden i så måte, sier promotor Nisse Sauerland i en pressemelding.

Umulig - Sykdommen kom på verst tenkelige tidspunkt. Nå går Cecilia på antibiotika, og det må hun fortsette med de neste åtte dagene. Hun kan ikke trene i det hele tatt, så selv om hun skulle bli frisk i løpet av den kommende uken, var den ingen andre alternativer enn å utsette denne kampen, for det hun taper disse dagene, er det umulig å ta igjen rent treningsmessig så tett inntil kampen, fortsetter Sauerland i den pressemeldingen som ble sendt ut.

Det som er klart er at kampoppsettet på stevnet 21. april vil bli nøyaktig det samme som var satt for Nordic Fight Night-stevnet om tre uker. Både Patrick Nielsen, svensken Erik Skoglund og danske Reda Zam Zam kommer til å være i aksjon.

Det betyr at det kommer til å bli to store Sauerland-stevner i Danmark i løpet av en uke midt i mars, for 14. april skal Mikkel Kessler bokse VM-kamp i Parken i København. Trønderen Andreas Evensen håper å kunne komme med på det stevnet.

Nedtur - At legene har nektet meg å trene de neste åtte dagene er en skikkelig nedtur for meg, for jeg var virkelig innstilt og topp motivert på å gå i ringen 17. mars. Nå tenker jeg mest på alle dem som har kjøpt billetter til stevnet 17. mars, sier Cecilia Brækhus i en kommentar.

- Det som er fint er at Sauerland-stallen allerede har fått bekreftet en ny dato for kampen. Det betyr at jeg bare har fått utsatt dette målet mitt, og bare sykdommen slipper taket, skal jeg tilbake i skikkelig trening igjen. Jeg kan garantere at jeg skal være i toppform 21. april, sier Brækhus.

Anne-Sophie Mathis trener i Nancy i Frankrike. Også hun tar utsettelsen med fatning.

Den av de to som vinner kampen om Brækhus' tre VM-titler 21. april, kan kalle seg verdens beste kvinnebokser uansett vektklasse. Det var amerikanske Holly Holm som hadde denne betegnelsen, men hun tapte for Mathis i begynnelsen av desember i fjor, så hun er definitivt ute av bildet.

(NTB)