SMÅSYK: Magnus Carlsen avgjorde Masters-turneringen i Bilbao med seier over Anish Giri fredag. Lørdag avsluttet en småsyk nordmann med remis i sjakkmøtet med amerikanske Wesley So. Foto: REUTERS/Vincent West/NTB Scanpix
SMÅSYK: Magnus Carlsen avgjorde Masters-turneringen i Bilbao med seier over Anish Giri fredag. Lørdag avsluttet en småsyk nordmann med remis i sjakkmøtet med amerikanske Wesley So. Foto: REUTERS/Vincent West/NTB ScanpixVis mer

Syk Carlsen avsluttet med remis i Bilbao

- Jeg gikk tom for energi mot slutten.

Magnus Carlsen avgjorde Masters-turneringen i Bilbao med seier over Anish Giri fredag. Lørdag avsluttet en småsyk nordmann med remis i sjakkmøtet med amerikanske Wesley So.

Til tross for en suveren seier i Masters-finalen var den regjerende verdensmesteren i det selvkritiske hjørnet.

- Jeg synes alltid spillet mitt kan være bedre, men dette er den beste turneringen jeg har spilt på en stund hvis man ser på innholdet og kvaliteten på partiene mine, sa Carlsen til nettstedet mattogpatt.no.

- Jeg ville ikke hatt noe imot et annet type parti, men siden i går har jeg ikke følt meg veldig bra. Jeg er ikke misfornøyd med et kort parti i dag, sa en småforkjølet Carlsen.

Etter 38 trekk var partiet over.

- Jeg gikk tom for energi mot slutten. Jeg følte meg ikke så bra i går heller, men generelt har måten jeg har spilt på vært bra. Resultatet er mer enn godt nok, sa nordmannen.

Carlsen tapte bare ett parti (åpningspartiet mot Hikaru Nakamura), han vant fire partier og hadde remis i resten av partiene.

I sine to partier mot VM-motstanderen Sergej Karjakin vant Carlsen ett, mens det andre endte remis. Dette var trolig siste gang de to møtes ved sjakkbordet før VM-oppgjøret i USA i november.

(NTB)