Syk Elofsson vurderer å reise hjem

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Stakkars Sverige. OL har vært en gedigen nedtur, og i går kastet selveste Per Elofsson inn håndkledet. «Frälsaren» er sjuk og dropper stafetten i morgen. 50-kilometeren er også meget uviss.

- Hvis Per ikke blir frisk igjen uhyggelig raskt, har det liten hensikt for ham å gå femmila lørdag om en uke, sier svenskenes norske trener Magnar Dalen til Dagbladet.

- Å gjøre det bra på en femmil i denne høyden, og mot løpere som Estil, Mühlegg og Veerpalu, krever maksimale forberedelser.

- Å komme rett fra sjukesenga blir håpløst.

Drar hjem?

- Er det snakk om at Per reiser hjem?

- Ikke foreløpig, men er han ikke frisk i løpet av kort tid, kan det være like greit at han drar hjem og forbereder seg til avslutningen av verdenscupen.

- Tror du sjukdommen har vært årsak til Pers skuffende OL-innsats.

- Ikke godt å si. Han hadde litt sår hals før jaktstarten, og jeg mener han har gått 15 sekunder saktere per mil her enn han er god for. Men om det skyldes denne sykdommen eller om det er høyden eller andre årsaker som ligger bak, vet jeg ikke, sier Dalen til Dagbladet.

Avfeier

Også andre svenske langrennsløpere har vært sjuke før, eller under OL. Men Dalen avfeier at Elofsson er smittet av disse.

- For det første har vi kjørt knallhardt på at det ikke skal være kontakt mellom mulige smittebærere og de som er friske. Dessuten er Pers sjukdom en annen enn den Mathias Fredriksson hadde.

  • Også under OL for fire år siden ble de svenskene langrennsløperne rammet av sjukdom. Da raste det en mage-epidemi gjennom laget som norske Tore Gullen var trener for. Likevel kom Niklas Jonsson tilbake og tok sølvet på femmila, bak Bjørn Dæhlie.
NEDTUR: Per Elofsson var mannen alle fryktet. Nå risikrerer han å reise hjem fra OL uten en eneste medalje.