Syk Heiberg deltar ikke i OL-valget

Norge stiller uten representanter når det skal bestemmes hvem som skal arrangere vinter-OL i 2022.

IKKE MED: Norge stiller uten representanter under OL-valget, etter at både Ole Einar Bjørndalen og Gerhard Heiberg har meldt forfall. Foto: Olav Olsen / NTB Scanpix
IKKE MED: Norge stiller uten representanter under OL-valget, etter at både Ole Einar Bjørndalen og Gerhard Heiberg har meldt forfall. Foto: Olav Olsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gerhard Heiberg er syk, mens Ole Einar Bjørndalen har fått fritak.

Det bekrefter idrettspresident Tom Tvedt overfor VG torsdag.

Han erkjenner at det er uheldig at Norge ikke har med noen representanter i Kuala Lumpur, der det skal bestemmes om OL om sju år går til Kina eller Kasakhstan.

- På prinsipielt grunnlag er det alltid en fordel at flest mulig medlemmer av et styre er til stede når et valg skal tas, sier Tvedt til avisen.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

Årsaken til at Heiberg ikke er til stede skyldes sykdom. Det er tidligere blitt kjent at IOC-medlemmet er rammet av kreft.

Bjørndalen, som er i IOCs utøverkomité, har fått fritak til å stille på valget i Malaysia.

- Jeg har imidlertid gitt mine faglige innspill til utøverkomiteen i diskusjoner på forhånd, sa Bjørndalen til VG tidligere i juli.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer