MÅTTE BRYTE: En magesyk Thor Hushovd måtte bryte det siste oppkjøringsrittet til vårklassikerne i Belgia. Foto: SCANPIX/EPA/LUIS FORRA
MÅTTE BRYTE: En magesyk Thor Hushovd måtte bryte det siste oppkjøringsrittet til vårklassikerne i Belgia. Foto: SCANPIX/EPA/LUIS FORRAVis mer

Syk Hushovd brøt klassiker-generalprøven

- Burde latt være å starte.

|||Bare 10 kilometer ut i generalprøven til vårklassikerne, Harelbeke-rittet, måtte Thor Hushovd (32) bryte på grunn av mageproblemer.

Rittet er oppkjøring til klassikerne Gent - Wevelgem, Ronde Van Vlaanderen og Paris - Roubaix, som kommer på rad og rekke. Etter sterk kjøring i Milano - San Remo forrige helg, var det forventninger til Hushovd allerede denne helgen.

Men den gang ei.

- Jeg fikk løs mage i morgentimene og måtte på toalettet flere ganger. Det var sjanseløst å konkurrere, så jeg burde latt være å starte. Men jeg ville likevel prøve. Straks kjente jeg at det var null å tråkke med, så da var det bare å stoppe, sa Hushovd, som straks ble tatt hånd om av lagets lege.

Hushovd blir sammen med resten av laget i Belgia de neste to ukene. Han står over søndagens Gent - Wevelgem, som han vant i 2006, og neste ritt blir dermed Ronde Van Vlaanderen neste søndag.

Sannsynligvis er det snakk om en matforgiftning som går raskt over. Trener Atle Kvålsvoll regner med at treningen for neste uke går som planlagt.

Fjorårsvinner Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen og Alexander Kristoff blir nordmenn på start i Gent - Wevelgem.

(NTB)