Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpint-VM:

Syk Jansrud skjermes, men lagkamerat Kilde innrømmer: - Bra han startet

Kjetil Jansrud syk og hostet voldsomt etter trening.

HOSTET VOLDSOMT: Kjetil Jansrud er fortsatt syk før VM-utfor i morgen i St. Moritz. Skistjernen er skjermet fra pressen og hostet voldsomt etter dagens trening i VM-løypa. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
HOSTET VOLDSOMT: Kjetil Jansrud er fortsatt syk før VM-utfor i morgen i St. Moritz. Skistjernen er skjermet fra pressen og hostet voldsomt etter dagens trening i VM-løypa. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

ST. MORITZ (Dagbladet): De norske utforhåpene i VM, Kjetil Jansrud (31) og Aleksander Aamodt Kilde (24) gjennomført i formiddag den siste treninga før VM-utfor i St. Moritz i morgen.

Jansrud sliter fortsatt med sykdom, er skjermet fra pressen og isolert fra øvrige utøvere på VM-hotellet.

31-åringen er en av VM-favorittene, men virket ikke å være i kjempeform i dag. Han gjennomførte treningsrunden, men hostet voldsomt da han gikk rett gjennom pressesonen etterpå.

Lagkamerat Aleksander Aamodt Kilde bekrefter at Jansrud ikke er hundre prosent.

- Kjetil er fortsatt syk. Han har hele dagen på å restituere, og jeg tror det var veldig lurt at han startet på treninga i dag. Det var nemlig veldig annerledes enn i går (i løypa), sier Kilde til Dagbladet.

- Hva var annerledes? spør Aftenpostens reporter.

- I dag var mer det urolig og dårligere sikt, men det var veldig lurt at vi fikk kjørt. Det var mye mer krevende enn på treninga i går. Jeg fant ut at det er mer is og at jeg kan kjøre kortere linjer. Jeg kan risikere mer. Det er litt dårligere lys og nå kan vi klemme til i morgen, sier Kilde.

- Hva skal du videre i dag?

- Nå skal jeg ned og restituere og spise godt. Jeg har holdt meg unna Kjetil, sier Kilde.

Utforrennet starter klokka 12 lørdag.

I dag kjører kvinnene superkombi. Starten er klokka 10 for utfor og 13 for slalåm.

PS: Fra dagens trening: Løypa var forkortet på grunn av at kvinnenes kombinasjonsutfor gikk samtidig, og da 32 utøvere hadde vært igjennom lå Jansrud på 25.-plass med hele 1,75 sekunder opp til ledende Alexis Pinturault. Pinturaults tid var 1.22,62. Aleksander Aamodt Kilde tok det også pent under treningsomgangen. Han lå plassert som nummer 16 etter at 32 menn hadde vært utfor med 1,08 opp til lederen fra Frankrike, ifølge NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media