Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syk Kristoffersen isoleres etter en omgang med overraskende resultater

Det norske vidunderbarnet sliter med sykdom og skuffet i 1. omgangen i St. Moritz. Det samme gjorde Hirscher.

SYK: En sykdomsplaget Henrik Kristoffersen ligger på 11. plass etter 1. omgangen i St. Moritz.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
SYK: En sykdomsplaget Henrik Kristoffersen ligger på 11. plass etter 1. omgangen i St. Moritz. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen har herjet vilt denne sesongen. Det tekniske vidunderet, som har blitt titulert «alpinsportens Mozart», ville gjerne runde av sesongen med nye toppløp i verdenscupavslutningen i St. Moritz.

Men i 1. omgangen i storslalåm i dag, skuffet Kristoffersen fra startnummer én. 21-åringen slet med å finne rytmen, og etter hvert ble tiden hans smadret av de sterkeste konkurrentene.

Før finaleomgangen er Kristoffersen nr. 11, hele 1,52 sekunder bak franske Mathieu Faivre, som leder foran Alexis Pinturault og italienske Florian Eisath. Også verdensener Marcel Hirscher skuffet og er nr. 7, et drøyt sekund bak Faivre.

- Hirscher bare taper og taper. Det er overraskende, ropte NRK-kommentator Andreas Toft.

For Kristoffersens del var den skuffende 1. omgangen langt mer forståelig, all den tid unggutten har slitt med sykdom de siste dagene. Med tette luftveier fikk ikke 21-åringen frem sitt beste nivå i dagens 1. omgang.

Etter målgang ble han isolert og tatt med innendørs på grunn av de tette luftveiene og for å optimalisere oppladningen før finaleomgangen.

Nytt utstyr for Jansrud Kjetil Jansrud er ett hundredel bak landsmannen på 12. plass etter 1. omgang.

- Jeg er mellomfornøyd. Jeg gjennomførte uten store feil, men svingte litt for mye oppe i bakken og skulle brukt mer energi på å ta med farten. Det er sånn som kan skje når man kommer fra fart til tekniske øvelser, sier Jansrud til NRK.

Han prøvde ut nytt utstyr, nærmere bestemt samme type ski og støvler som det Pinturault benytter. Det ga Jansrud positive svar.

Alexander Aamodt Kilde er nummer 19 før finaleomgangen. Leif Kristian Haugen kjørte ut for første gang denne sesongen og får ikke kjøre finaleomgangen.

- Alle stygge ord jeg kan gikk rundt i hodet mitt, men jeg må glemme det jeg har gjort her og jobbe videre, sier Haugen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart