Syk Mykjåland isolert fra VM-troppen

Mister trolig resten av mesterskapet.

Lene Mykjåland har fått en halsinfeksjon og er blitt isolert fra resten av den norske troppen i fotball-VM.

Hun var ikke med på tirsdagens trening og er heller ikke aktuell for onsdagens semifinale mot Tyskland.

- Det er vanskelig å si om VM er over for Lene, men hun blir ikke startklar til finaledagen, sa landslagslege Kristin Grefberg.

Mykjåland ble rammet av et mageonde i kampen mot Ghana, da hun spilte fra start. Hun ble byttet ut ved pause og har siden ikke trent for fullt.

- Dette er noe som kommer i tillegg til det hun er slitt med, og hun går nå på penicillin. Ved sykdom blir immunforsvaret nedsatt, og jeg ser dette i sammenheng med mageproblemene, sa legen.

I motsetning til mageproblemene er halsinfeksjonen potensielt smittsom, og derfor er Mykjåland nå isolert.

- Hun har vært litt trist i dag, og hun er noe medtatt. Hun ligger på rommet og ser film og slapper av, og vi steller så pent som vi kan med henne. Mest er det jeg som har vært hos henne, sa Grefberg.

Ingvild Stensland følte seg «uggen» og avbrøt tirsdagens trening tidlig, men landslagsledelsen er overbevist om at hun ikke er syk, bare litt sliten.

SYK: Lene Mykjåland må definitivt stå over onsdagens semifinale mot Tyskland, og sannsynligvis ryker også en eventuell finale. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
SYK: Lene Mykjåland må definitivt stå over onsdagens semifinale mot Tyskland, og sannsynligvis ryker også en eventuell finale. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

- Bortsett fra Lene er det ingen problemer, sa Grefberg.

(NTB)