SYK, MEN FAVORITT: Petter Northug har slitt med sykdom i helga og er fortsatt ikke helt frisk. Northug og svenske Jørgen Brink blir likevel regnet som storfavoritter blant bookmakerne.
Foto: Ned Alley / Scanpix
SYK, MEN FAVORITT: Petter Northug har slitt med sykdom i helga og er fortsatt ikke helt frisk. Northug og svenske Jørgen Brink blir likevel regnet som storfavoritter blant bookmakerne. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

«Syk» Northug er fortsatt bookmakernes favoritt i Vasaloppet

- Han er ikke annet enn en outsider, sier Ulseth.

(Dagbladet): Petter Northug har slitt med magetrøbbel og er fortsatt ikke helt frisk etter at han torsdag i forrige uke måtte reise hjem fra Italia.

Førstkommende søndag avholdes sesongens store mål for Northug, som hele tiden har sagt at han vil spisse formen inn mot Vasaloppet.

Men selv om skikongen har fått en dårlig oppladning til det svenske langløpet, er han fortsatt storfavoritt hos bookmakerne.

- Folk må jo huske at dette er at løp som han aldri har gått før. Han kan ikke være noe annet enn outsider, sier Northugs pressetalsmann Otto Ulseth til Dagbladet.

- Vasaloppet blir noe helt nytt. Petter gikk jo i Marcialonga, som kan sammelignes med Vasaloppet, og der vant han ikke, sier Ulseth.

Klare favoritter Dagbladet har sjekket fire tilfeldige utenlandske bookmakere som alle har Northug og svenske Jørgen Brink som klare favoritter foran resten av feltet. Det er svært jevn odds mellom de to langrennsløperne, og én har Northug som favoritt, mens tre har Brink som knepen favoritt.

FAVORITT: Jørgen Brink har vunnet Vasaloppet to år på rad, og er også blant favorittene på søndag.
Foto: Ulf Palm / Scanpix .
FAVORITT: Jørgen Brink har vunnet Vasaloppet to år på rad, og er også blant favorittene på søndag. Foto: Ulf Palm / Scanpix . Vis mer

Hos de fire bookmakerne har Northug-seier en snittodds på 3,44, mens Brink-seier har en snittodds på 3,1.

Alle fire bookmakerne har Northug og Brink som klare favoritter, og samtidig tsjekkiske Stanislav Rezac som nærmeste utfordrer med en odds på 8.

- Jeg har ikke snakket med Petter i dag, men det er ingenting som indikerer at han ikke skal kunne stille til start, sier Ulseth

- Er du overrasket over at han regnes som favoritt selv om han er småsyk?

- Syk og syk. Det er jo det vi prøver å finne ut, og vi venter fortsatt på testene. At han av andre blir regnet som favoritt er ikke noe vi bryr oss om. Men jeg skjønner at Brink blir regnet som en het kandidat fordi han har prestert i Vasaloppet før, sier Ulseth.

-OUTSIDER: Pressetalsmann Otto Ulseth mener Northug må regnes som en outsider i Vasaloppet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
-OUTSIDER: Pressetalsmann Otto Ulseth mener Northug må regnes som en outsider i Vasaloppet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Brink har vunnet Vasaloppet de to siste åra.

Ikke i form Dagbladet snakket med landslagssjef Trond Nystad tidligere i dag, og han sier at Northug ikke er hundre prosent frisk.

- Hadde Vasaloppet vært i dag, hadde han ikke gått, sier Nystad.

Vasaloppet går over 90 kilometer og har rundt 15 000 påmeldte langrennsløpere.

PS: Jørgen Aukland har rundt 11 i vinnerodds, Thomas Alsgaard har rundt 15 i odds og Anders Aukland har rundt 13 i odds.

SMÅSYK: Petter Northug kunne ikke stilt til start hvis Vasaloppet var i dag, ifølge landslagssjef Trond Nystad. Foto: AP Photo/Petr David Josek
SMÅSYK: Petter Northug kunne ikke stilt til start hvis Vasaloppet var i dag, ifølge landslagssjef Trond Nystad. Foto: AP Photo/Petr David Josek Vis mer