Syk Northug må stå over trening i flere uker

Dropper høydeopphold.

SJUK: Et virus gjør at Petter Northug må stå over trening i flere uker. Han dropper blant annet et planlagt høydeopphold i Italia som skulle startet i morgen. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
SJUK: Et virus gjør at Petter Northug må stå over trening i flere uker. Han dropper blant annet et planlagt høydeopphold i Italia som skulle startet i morgen. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Petter Northug har fått beskjed av legen om å holde seg unna trening i flere uker, melder adressa.no.

Det betyr blant annet at Northug dropper et høydeopphold i Seiser Alm og Livigno som skulle startet i morgen.

Han hadde allerede utsatt høydeoppholdet i en uke, men kommer nå til å holde seg hjemme de nærmeste ukene.

- Petter har merket at ting har variert veldig. Det har ikke vært på samme måte som tidligere. Med et så fininnstilt maskineri, merker han det med en gang noe ikke er på hundre prosent, sier trener Eirik Myhr Nossum til Dagbladet.

Virus Treneren forteller at Northug har kjent at noe har vært i veien i en snau måned. Denne uka ble det tatt blodtester hos legen, og i går kom svaret.

- Legen betegner det som et hardnakket forkjølelsesvirus, sier Northug-manager Are Sørum Langås til Dagbladet.

Nossum sier at Northug er lettet over at det er funnet noe konkret, og at han kan handle deretter, og silpper å gå i uvisshet og lure på hva som feiler ham.

Nå blir det i alle fall treningsforbud i et par uker framover.

- Det eneste han får lov til å gjøre er å gå seg noen turer og drive lett styrketrening, sier Nossum.

Til høyden i oktober Høydeoppholdet blir ikke flyttet. I stedet handler det om å bli kvitt viruset og komme i gang med normal trening. Neste høydeopphold er planlagt fra rundt 20. oktober i Val Senales.

- Petter er veldig rolig på dette. Han har erfaring, og synes det er greit å få det i august - september. Det er nok høyere puls på meg, sier Langås.

Manageren mener en av styrkene til Northug er nettopp evnen til å ikke la seg stresse og å ta det med ro når det er det riktige å gjøre.

- Han hviler nok når det er viktig å hvile. Sånn skiller han seg nok fra andre løpere som kan bli litt ivrige og kanskje starte å trene når det ikke er så lurt å gjøre det, sier Langås.

- Dette er det riktige å gjøre nå. Petter har alltid vært sterk på å gjøre de riktige valgene til rett tid. Det dummeste en gjør er å holde på å prøve og prøve, sier Nossum.