Syk Øvrebø går glipp av storoppgjør

- Setter kampen foran egen status, sier dommersjefen.

(Dagbladet.no): Tom Henning Øvrebø var satt opp til å dømme onsdagens kvartfinalemøte i Champions League mellom Chelsea og Valencia.

Nå må den norske toppdommeren melde avbud til storoppgjøret på Stamford Bridge.

«Kan bekrefte at jeg har blitt syk og dessverre måtte melde forfall.» skriver Øvrebø i en tekstmelding til Dagbladet.no.

Ifølge mannen som skulle vært fjerdedommer, Brage Sandmoen, har Øvrebø fått omgangssyken.

- Så du kan ikke bare steppe inn?

- Nei, det er et rangeringssystem i UEFA, så jeg er ikke helt der oppe ennå. Jeg tror det er snakk om at et belgisk team skal overta, sier Sandmoen.

Sykdommen kommer meget ubeilig for Øvrebø, som har dømt godt i flere internasjonale kamper den siste tiden. Med en god kvartfinale onsdag kunne han styrket sjansene for å få dømme ytterligere kamper i Champions League.

Stjerne i boka

MÅ TREKKE SEG: Tom Henning Øvrebø har gjort en solid innsats i flere internasjonale kamper i det siste, selv om Wayne Rooney ikke er særlig fornøyd i denne situasjonen. Onsdag skulle han dømt kvartfinale i Champions League på Stamford Bridge, men sykdom gjør at Øvrebø må trekke seg. Foto: Oleg Popov/REUTERS/SCANPIX
MÅ TREKKE SEG: Tom Henning Øvrebø har gjort en solid innsats i flere internasjonale kamper i det siste, selv om Wayne Rooney ikke er særlig fornøyd i denne situasjonen. Onsdag skulle han dømt kvartfinale i Champions League på Stamford Bridge, men sykdom gjør at Øvrebø må trekke seg. Foto: Oleg Popov/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Dommersjef i Norges Fotballforbund, Rune Pedesen, tror uansett Øvrebø har fått et pluss i boka hos UEFA for å ha vært ærlig med at han ble syk.

- Vi har fått tilbakemelding fra UEFA på at de setter pris på åpenheten og ærligheten, og at han setter kampen foran sin egen status, sier han til Dagbladet.no. 

- Det viktigste her er kvartfinalen i Champions League. Både spillere og dommere må være 100 prosent for å kunne yte maks, og derfor står det veldig respekt av avgjørelsen Tom Henning har tatt sammen med forbundet.  Han har tatt sjumilssteg internasjonalt, og at han ble tildelt en kvartfinale viser hvilken kvalitet han har. Dette rammer ham ikke på noen som helst måte videre, sier Pedersen.

Syk Øvrebø går glipp av storoppgjør