Syk «Pølsa» sendt hjem fra Liberec

Landslagsledelsen tar ingen sjanser før VM.

REISER HJEM: Øystein «Pølsa» Pettersen har blitt syk, og reiser hjem fra helgens verdenscuprenn i Liberec.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
REISER HJEM: Øystein «Pølsa» Pettersen har blitt syk, og reiser hjem fra helgens verdenscuprenn i Liberec.Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Øystein «Pølsa» Pettersen er blitt syk. Han er sår i brystet og sliter med vond hals. Derfor er han blitt sendt hjem fra Liberec.

- Jeg tar ingen sjanser, for det kommer viktigere skirenn enn dette senere i vinter, sier trener Ulf Morten Aune til NTB. Han er med den norske troppen til tsjekkiske Liberec, der det er verdenscuprenn både lørdag og søndag.

Øystein Pettersen er en av de få norske sprinterne som har vært på seierspallen i verdenscupen denne sesongen, og han er en av flere kandidater til å sikre en plass på det norske laget til VM i Holmenkollen i slutten av februar og begynnelsen av mars.

Lørdag er det sprint fri teknikk kvinner og menn med kvalifisering på formiddagen og utslagningsrunder senere på dagen. Søndag er det lagsprint i Liberec.

(NTB)